Dementie met KLEUR

Dementie met KLEUR
Dementie met KLEUR

Dementie met KLEUR

“Dementie met KLEUR

 

Mensen met dementie geven op hun eigen wijze KLEUaan hun leven.

In zijn keramisch werk “Dementie met KLEUR” probeert Leon Pieters mensen met dementie in het “licht” te zetten. Of anders gezegd “meer aandacht te geven”. Vandaar dat hij ze meer KLEUR geeft in zijn werken.

Hij heeft ervaren wat het leven met dementie betekent. Niet alleen als verpleegkundige en mantelzorger, maar ook door zijn vrijwilligerswerk als bestuurslid/secretaris van afdeling Alzheimer Parkstad Limburg. Ook heeft hij ervaren dat mensen met dementie zich hun levensverhaal op een unieke wijze herinneren en eenieder hieraan een eigen KLEUgeeft.

Helaas rust er op de ziekte dementie nog steeds een taboe, veel mensen herkennen mensen met dementie niet. (H)erkennen wij mensen met dementie, op straat of in de supermarkt ?

In zijn werkstukken probeert hij mensen met dementie hun eigen wijze KLEUR” terug te geven, hun gesloten dagboek op een kiertje open te slaan. Hun levenservaringen zijn er in goud (be-)waard, wij kunnen er nog veel van leren.

Leon zal verschillende aspecten belichten. Hij tracht hiermee de bezoekers te verwonderen en hen vragen te ontlokken over de expressie van zijn werk. De werkstukken worden omgeven door meer dan 1200 unieke met de hand gemaakte keramische vergeet-mij-nietjes. Aspecten zoals o.a.: “het taboe doorbreken, met meer aandacht meer kleur, verbroken verbindingen en vergeet-mij-niet“ worden creatief uitgebeeld.

U kunt genieten van DEMENTIE met KLEUR op een expositie die plaatsvindt in de Kunstacademie Beeldende & Audiovisuele Kunsten op 11 en 12 september 2021 (13.00 – 17.00 uur). Het adres is: Zetellaan 50, B-3660 te Maasmechelen. 
U kunt er tevens de eindwerken van mede-exposanten bezichtigen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Alzheimer afdeling Parkstad Limburg (tel. +31(0)613365008, e-mail: parkstadlimburg@alzheimervrijwilligers.nl).

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door