Jubileumjaar Alzheimer Nederland Afdeling Parkstad Limburg

Jubileumfeest valt samen met Wereld Alzheimer Dag
Jubileumfeest valt samen met Wereld Alzheimer Dag

2022 is een bijzonder jaar voor onze afdeling! 30 jaar geleden opgericht als kleine zelfstandige organisatie. Om iets te kunnen betekenen voor de mensen die te maken hadden met de toen nog ‘verborgen’ aandoening dementie. Intussen is de organisatie al 20 jaar een afdeling van het landelijke Alzheimer Nederland. Anno 2022 krachtig bestuurd met hulp van vele vrijwilligers.

15 jaar later start de afdeling met het Alzheimer Café, ook klein begonnen. Mensen met dementie en mantelzorgers kunnen hier van gedachten wisselen over hun ervaringen. Er komt ook regelmatig een thema aan de orde, door deskundigen toegelicht. Het is een succes gebleken. Ook nu komen velen naar het Alzheimer Café, soms wel meer dan 100 betrokkenen.

Wij zijn trots op de behaalde resultaten en willen dit samen met alle betrokkenen vieren. Om dit jubileumfeest nog groter te maken, haken wij ook weer aan op de landelijke Wereld Alzheimer Dag “Samen op pad” die altijd in de derde week van september gehouden wordt. Wij pakken dit jaar groots uit met een programma dat klinkt als een klok.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door