Samen maken we Limburg dementievriendelijk

Samen maken we Limburg dementievriendelijk

Samen maken we Limburg Dementievriendelijk

 

 

Afbeelding verwijderd.

 

Op 19 februari was de feestelijke start van de campagne ´Samen maken we Limburg dementievriendelijk´ in de centrale hal van het MUMC+ te Maastricht. Ook onze afdeling Alzheimer Parkstad Limburg was hierbij aanwezig. Als eerste organisatie trapt het Maastricht UMC+ (MUMC+) de bedrijfsestafette - en daarmee de campagne voor een dementievriendelijk Limburg – af. Medewerkers en bezoekers van het MUMC+ krijgen informatie over hoe je als organisatie of als persoon dementievriendelijk kunt worden.

 

 

 

Afbeelding verwijderd.

Afbeelding verwijderd.

 

Afbeelding verwijderd.

 

Negentien Limburgse bedrijven en organisaties – groot en klein – meldden zich inmiddels aan voor de bedrijfsestafette die onderdeel uitmaakt van de campagne. Zij stellen hun medewerkers in de gelegenheid om een training ‘GOED omgaan met dementie’ te volgen. Daarnaast roepen zij andere organisaties op om ook dementievriendelijk te worden. De campagne duurt drie weken.
Limburg telt in 2020 naar verwachting 24.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal tot ca. 41.000 in 2040. Zeventig procent van hen woont thuis en neemt deel aan het gewone leven. De kans is dus heel groot dat we steeds vaker mensen met dementie tegenkomen in onze samenleving. Dan helpt het als mensen dementie weten te herkennen en hier goed mee om kunnen gaan.

 

 

Word ook dementievriendelijk!
Bewustwording is de eerste stap op weg naar een dementievriendelijk Limburg. Wilt u meer weten over de campagne ‘Samen maken we Limburg dementievriendelijk’? Of een gratis online training van vijftien minuten volgen? Kijk dan op www.samendementievriendelijk.nl/limburg

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door