Wereld Alzheimer Dag

Parkeerplaats Kaldeborn
Kerkraderweg
6416 CS Heerlen
Nederland

Plan Route

50.8803252, 6.0047391

De vele (ver)gezichten van dementie

Zoals ieder jaar besteedt de afdeling Parkstad Limburg aandacht aan de Wereld Alzheimer Dag. De insteek is steeds dat de deelnemers een leuke en ontspannende middag wordt geboden. Hun dagelijkse zorgen kunnen even aan de kant worden gezet. Dit jaar wordt de dag door de afdeling gevierd op zondag 26 september. Wij gaan ervan uit dat rond deze tijd corona ons de nodige ruimte biedt. In overleg met de rederij en de busonderneming worden de nodige maatregelen getroffen. In het uiterste geval zullen we echter moeten besluiten dat de dag niet doorgaat.

Onze doelgroep bestaat uit de regelmatige bezoekers van ons Alzheimer Café, mensen met dementie in de thuissituatie (die dat nog kunnen of willen) met hun mantelzorgers en onze vrijwilligers.

Dit jaar hebben wij een boottocht georganiseerd. Wij verwachten rond de 70 deelnemers. De Jekervallei, de boot waarmee wij gaan varen, is een boot van rederij Stiphout te Maastricht. De boot is de hele middag voor onze afdeling gereserveerd. Op de boot worden we welkom geheten met koffie en, hoe kan het anders, een heerlijk stuk Limburgse vlaai. En natuurlijk door onze voorzitter Math Gulpers. Wij varen over de Maas en het Albertkanaal en passeren 4 sluizen. Het schutten in de sluizen is spectaculair. En tijdens de 4½ uur durende vaart kan van de mooie uitzichten en vergezichten worden genoten. Zoals bijvoorbeeld de doorsnijding van het kanaal door de mergelberg. Tijdens de rondvaart worden wij verwend met culinaire hoogstandjes. De kok aan boord verzorgt een heerlijk 3-gangen menu. En ook de drankjes worden niet vergeten.

  • Vanaf 12.00 uur verzamelen op de parkeerplaats Kaldeborn, Kerkraderweg te Heerlen. Hier staan de bussen klaar om ons naar de Maasboulevard in Maastricht te vervoeren. Het intekenen vindt door onze vrijwilligers plaats bij het instappen in de bus
  • 12.15 uur  vertrek naar Maastricht
  • ca. 13.00 uurontvangst aan boord van de Jekervallei
  • 13.30 uurvertrek van de boot
  • RONDVAART OVER DE MAAS 
  • 18.00 uur aankomst en ontscheping, de bussen staan gereed
  • ca. 18.30 uur aankomst in Heerlen, einde van de tocht

2 Touringcars brengen ons van Heerlen naar de Maasboulevard in Maastricht, en halen ons na afloop ook weer op.

Zo komt er aan een ongetwijfeld mooie, gezellige en ontspannende middag een einde en kan er thuis nog even worden nagenoten.

Aanmelden kan via: sites.google.com/site/alzheimerparkstad/wad/aanmeldformulier

Deze activiteit maakt deel uit van