Alzheimer Café op TV

Binnenkort komt er een uitzending van een Alzheimer Café (AC) op de lokale omroep RN7 (Nijmegen, Druten, Beuningen, Wijchen, Berg en Dal, Overbetuwe)

Het gesprek met geriater Jurgen Claassen zal gaan over wat er allemaal komt kijken bij de zorg en aandacht voor mensen thuis:

  • nu de dagbestedingen beperkt of helemaal niet open zijn;
  • nu de Thuiszorg op halve kracht werkt;
  • nu bezoek en attentie van kennissen/buren/familieleden eigenlijk niet mag plaatsvinden.

Welk advies kan Jurgen geven om het vol te houden als mantelzorger die nog zwaardere lasten draagt. Wat helpt en wat helpt niet? Daarover zal hij zijn licht laten schijnen. Met daarbij een hart onder de riem voor de mantelzorgers en ook voor alle mensen met dementie. En met tips voor de mensen die op afstand moeten blijven, maar wel iets kunnen en willen doen. Het gesprek is voor de bezoekers van alle Alzheimer Cafés heel waardevol. En wie weet ook voor potentiële toekomstige bezoekers, en natuurlijk voor iedereen die kijkt.

Contact

Afdeling Regio Nijmegen
Wolfskuilseweg 273
6542 AA Nijmegen

Vrijwilliger worden?

Met uw hulp maakt u het verschil voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Neem contact op met het secretariaat!

Activiteiten

Niet alles is online of vanuit een boek of cursus te leren. Soms heb je gewoon behoefte aan persoonlijk contact met mensen die weten waarover het gaat. De onderstaande activiteiten zijn inspirerend, informatief en hebben soms een confronterend thema. U kunt rekenen op deskundige sprekers, boeiende discussies én gezelligheid.
Er zijn 1 activiteiten in uw regio
Alzheimer Café gemeente Berg en Dal

Alzheimer Cafés in uw regio

Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.