Bestuurslid communicatie & PR

Bestuurslid Communicatie & PR

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Samen met onze vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen, werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de vrijwilligersafdeling Alzheimer Nederland Regio Nijmegen.

We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen: ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. 

Onze regio omvat zes gemeenten: Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen. In onze afdeling zijn ruim 80 vrijwilligers actief, die thans zes Alzheimer Cafés runnen. Een zevende AC is in oprichting.

Ons afdelingsbestuur bestaat uit 6 vrijwilligers, te weten een dagelijks bestuur en daarnaast bestuursleden met aandachtsgebieden zoals Belangenbehartiging, Dementievriendelijkheid, Vrijwilligersbeleid, Alzheimer Cafés. Wij zijn op zoek naar jou, als bestuurslid met aandachtsgebied Communicatie en PR.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme vrijwilligersorganisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Vanuit ons landelijk bureau kun je gebruik maken van diverse trainingen die aansluiten bij je functie. Ons landelijk bureau organiseert netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s.

Jouw rol

Als Bestuurslid Communicatie & PR is het jouw taak om dementie bij zo veel mogelijk mensen in onze regio onder de aandacht te krijgen. Je onderhoudt en bouwt hiervoor continue aan een relevant netwerk. Je onderhoudt goede contacten met de pers, zodat de door jou ontwikkelde on- en offline communicatiestrategie ook via lokale en regionale bladen, radio en televisie in de regio onder de aandacht komt. Op het vlak van PR ben je ook een adviseur voor de diverse werkgroepen in de regio. Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van max. 2 uur per week.

Dus ben jij iemand die:

  • Creatief is in het gebruik van on- en offlinecommunicatie?
  • Nieuwsgierig is en graag het laatste nieuws deelt?
  • Een relatie kan onderhouden met de pers?
  • Een verbindende teamspeler is?

We komen graag met je in contact 

Wil je graag nader met ons kennismaken? Zie hier www.alzheimer-nederland.nl/regios/regio-nijmegen. Thans werken we aan ons Activiteitenplan 2022; zodra gereed kun je het bij ons opvragen.

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Bel of mail dan onze afdelingsvoorzitter Eric Dirkx, op 06-18903888  of via de mail op: e.dirkx@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van