"Is het vergeetachtigheid of is het dementie?"

Gasthuis Millingen
Sint Willibrordstraat 1
6566 DD Millingen aan de Rijn
Nederland

Plan Route

51.8633115, 6.046125

"Is het vergeetachtigheid of is het dementie?"

Alzheimer Café Ooijpolder en Omstreken opent zijn deuren op woensdagmiddag 8 juni a.s. in het Gasthuis Millingen aan de Rijn. Dit wordt het tweede Alzheimer Café  binnen de gemeente Berg en Dal.
De uitdrukking "Alzheimer Café" kent iedereen wel. In Nederland worden al op ruim 250 plaatsen Alzheimer Café 's georganiseerd en de laatste jaren neemt met de stijging van het aantal mensen met dementie ook de betekenis van het Alzheimer Café snel toe.

Nadat in januari 2019 binnen de gemeente Berg en Dal het eerste Alzheimer Café van start ging in Groesbeek, bleek er al snel ruimte te bestaan voor een tweede café. Een initiatiefgroep is in 2021 met enkele onderbrekingen vanwege Corona gestart met de voorbereidingen. In deze initiatiefgroep zitten mensen met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. In de afgelopen maanden boden veel vrijwilligers hun diensten aan bij het runnen van het nieuwe Alzheimer Café.

Het Alzheimer Café biedt een veilige, laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun familie, vrienden of buren en biedt hen informatie en steun. Bezoekers worden uitgenodigd om vragen te stellen of om ervaringen te delen. Onder het publiek van het Alzheimer Café bevinden zich ook diverse lokale hulp- en dienstverleners; ook zij delen graag hun ervaringen en adviezen met de bezoekers.

Iedere bijeenkomst heeft een centraal thema, zoals gedragsveranderingen, contactmogelijkheden, muziekbeleving, juridische zaken of zorgmogelijkheden. Gastsprekers leiden elk thema in. Dit kunnen bijvoorbeeld een huisarts, een specialist ouderengeneeskunde, een andere medicus, een mantelzorger, een notaris, een persoon met dementie zelf, of een zorgtrajectbegeleider zijn.

In de regio Nijmegen zijn al 6 Café's actief: in Beuningen, Nijmegen (2), Wijchen, Heumen-Mook en Middelaar, Groesbeek. Wij zijn trots dat de deuren van het Alzheimer Café Ooijpolder en Omstreken nu ook voor u open gaan.

Dit eerste Café vindt plaats op woensdagmiddag 8 juni 2022 om 14.30 uur. De zaal is al open om 14.00 uur. Het programma eindigt rond 16.00 uur. Het thema op 8 juni is: "Is het vergeetachtigheid of is het dementie?¨ Specialist ouderengeneeskunde Marleen van Casperen, als zodanig werkzaam bij Kalorama, is gastspreker.
U bent van harte uitgenodigd.

Gasthuis Millingen, St. Willibrordusstraat 1 in Millingen aan de Rijn.

De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet (meer) nodig.

Wilt u meer informatie over het Alzheimer Café Ooijpolder en omstreken? Bel dan 06-143735523.   

Deze activiteit maakt deel uit van