Online Alzheimer Cafés

1. Uitzending Alzheimer Café op lokale omroep RN7

Het gesprek was met geriater Jurgen Claassen en ging over wat er allemaal komt kijken bij de zorg en aandacht voor mensen thuis:

  • nu de dagbestedingen beperkt of helemaal niet open zijn;
  • nu de Thuiszorg op halve kracht werkt;
  • nu bezoek en attentie van kennissen/buren/familieleden eigenlijk niet of beperkt mag plaatsvinden.

Welk advies geeft Jurgen om het vol te houden als mantelzorger die nog zwaardere lasten draagt. Wat helpt en wat helpt niet? Daarover laat hij zijn licht schijnen. Met daarbij een hart onder de riem voor de mantelzorgers en ook voor alle mensen met dementie. En met tips voor de mensen die op afstand moeten blijven, maar wel iets kunnen en willen doen. Het gesprek is voor de bezoekers van alle Alzheimer Cafés heel waardevol.

2. De draad van het leven weer oppakken na corona

Loesan Peters (directeur Odensehuis Wijchen) interviewt Dory Stuij (dementiecoach) over de draad van het leven weer oppakken na corona: hoe doe je dat?

We willen weer naar buiten en andere mensen zien en ontmoeten. Ga je hierbij terug naar het oude normaal, of gaan we naar een slimmer normaal? Ga je andere activiteiten doen of ga je activiteiten anders doen?  En hoe dan passender invullen? Hebben we iets geleerd van de coronatijd? Hebben we nieuwe inzichten omdat we ons moesten/moeten houden aan al die maatregelen (mondkapje, anderhalve meter afstand houden, etc.). 

 

Deze pagina maakt deel uit van