Onvergetelijke Kookclub Elst

samen koken
Onvergetelijke Kookclub Elst

Onvergetelijke Kookclub Elst

Heeft u zin in een gezellige avondje uit, een diner dat smaakt naar meer en een avond om nooit te vergeten, kom dan naar de Onvergetelijke Kookclub Elst! 

Wees welkom bij de kookclub Elst

Iedereen met de diagnose dementie kan samen met een mantelzorger of andere naaste deelnemen aan deze leuke activiteit. De Onvergetelijke Kookclub is een initiatief van Alzheimer Nederland in samenwerking met Resto VanHarte, ondersteund door de nationale Postcode Loterij. 

De Onvergetelijke Kookclub Elst wordt elke 4e woensdag van de maand georganiseerd. Het begint om 17.00 uur en eindigt om 20.00 uur. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Graag aanmelden voor de Kookclub via m.van.beek@alzheimervrijwilligers.nl of telefoonnummer 06-44986453.

Eerste keer De Onvergetelijke Kookclub Elst:

Op 23 maart 2022 opende De Onvergetelijke Kookclub Elst voor het eerst haar deuren. Deze kookclub, voor mensen met dementie en haar mantelzorgers, is de eerste in de regio Arnhem-Nijmegen. 

Deze eerste avond werd geopend met een feestelijk alcoholvrij drankje en een lekker borrelhapje, gemaakt door de vrijwilligers en de kok. Leden van het Alzheimer Nederland Arnhem en omstreken waren erbij aanwezig. Na de officiële opening om 17.00 uur, gingen de gasten in koppels aan het werk. Het werd een onvergetelijke avond! De koppels konden, met behulp van instructiekaarten, aan de slag met het maken van een onderdeel van soep, chili con frutti of het toetje. Of met het mooi dekken van de tafel en het schikken van de bloemetjes die de tafels opluisterden.

Het was fantastisch om te zien hoeveel plezier de gasten hadden en dat ze ondertussen ook een praatje konden maken met één van de vrijwilligers, die naast praktische hulp ook een luisterend oor bieden. De sfeer was dan ook prettig en open. Na het heerlijke 3-gangen menu werd de avond afgesloten met een kopje koffie of thee en gingen de gasten voldaan, met pollepel van Alzheimer Nederland, huiswaarts. De vrijwilligers werden ter gelegenheid van de opening van de kookclub in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen.

Ook deelnemen aan De Onvergetelijke Kookclub Elst?

De Onvergetelijke Kookclub Elst wordt elke 4e woensdag van de maand georganiseerd in De Ruimte, Sint Maartenstraat 32 B in Elst.

Aanmelden kan via de mail m.van.beek@alzheimervrijwilligers.nl of 06-44986453.

Deelname kost €7,50 per persoon en kan ter plaatse gepind worden.

Mocht u willen deelnemen, maar heeft u geen mantelzorger of begeleider die mee kan gaan? Meldt u zich dan toch, we doen al het mogelijke om uw deelname mogelijk te maken.

Op termijn organiseren we ook in Nijmegen een Onvergetelijke Kookclub. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door