Algemeen vrijwilliger

Weet je niet precies wát maar wel dát je mensen met dementie en hun naasten wilt helpen?  

En wil je:  

  • Verschillende activiteiten in de regio bezoeken en zo zelf ontdekken wat je leuk vindt?   

  • Samenwerken met een groep warme en gedreven vrijwilligers?   

  • Ruimte krijgen om rustig uit te vinden wat je wil? 

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling West-Brabant. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Samen in gesprek

Als algemeen vrijwilliger krijg je gedurende zes maanden de ruimte om uit te zoeken wat je wil en waar je interesses liggen. Je gaat met vrijwilligers van de diverse afdelingen in gesprek en samen met hen ontdek je wat bij je past. Je bezoekt bijvoorbeeld een Alzheimer Café waar je kennis maakt met het team. Door de combinatie van bezoekjes en dialoog kom je erachter wat de mogelijkheden zijn en wat er bij je past. En heb je zelf ideeën om de levenskwaliteit van mensen met dementie te vergroten in jouw regio? Dan horen we die natuurlijk graag!   

Dus ben jij iemand die:

  • Zich graag wil inzetten voor mensen met dementie en hun naasten?   

  • Liever eerst wil ervaren wat de mogelijkheden zijn bij een regionale afdeling van Alzheimer Nederland?  

  • Graag de handen uit de mouwen steekt?   

  • Bevlogen en enthousiast is en een warme persoonlijkheid heeft? 
     

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Lian de Bruijn, tel. 06 29 03 42 48 of mail naar: l.debruijn@alzheimervrijwilligers.nl

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

Deze pagina maakt deel uit van