Contact

Raymond van Oosterbos

 

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Vaderdag 20 juni 2021

In navolging op de Moederdag groet begin mei kunnen we nu natuurlijk ook niet zomaar voorbijgaan aan Vaderdag op zondag 20 juni a.s.

Voor velen van ons een bijzondere en of memorabele dag omdat we allen een bepaalde relatie hebben aan vader.

Een moment om er even bij stil te staan. Ieder op zijn of haar eigen manier.

Daarom een mooi gedicht en groet vanuit het Alzheimer Café Bergen op Zoom.

 

Werkgroep Alzheimer Café Bergen op Zoom

Alzheimer Café Bulletin Bergen op Zoom Mei 2021- Nr.5

Beste mensen,

Ja hoor, hier zijn we weer met ons 5e bulletin van dit jaar en dat alles om toch maar betrokken te blijven bij “onze mensen”.

Inhoud deze oplage:

 • Voorwoord
 • Automatisering
 • Geheugenhuis Bibliotheek
 • Alzheimer Nederland afd. West-brabant
 • Odensehuis
 • Tips ter ondersteuning
  • Nieuwsbrief Alzheimer Nederland.
  • Dementie.nl.
  • Dementie West-Brabant.
  • Diverse Apps.
  • You Tube suggestie.
  • Dementie lijn.
  • Wereld Alzheimerdag 2021.

Bekijk of download hier de nieuwsbrief

Het volgende bulletin verschijnt eind juni 2021.                                                                                                               

Geeft u een gezicht aan dementie

Oproep: Geeft u een gezicht aan dementie?

 

Op 21 september vindt de jaarlijkse Wereld Alzheimer Dag plaats. Elk jaar met een ander thema om aandacht te geven aan de ziekte dementie en de mensen en hun naasten die hiermee te maken hebben. Niet onbelangrijk als je weet dat deze ziekte onze samenleving raakt. Een op de 5 mensen krijgt dementie, een grotere groep om deze persoon heen krijgt te maken met de gevolgen ervan. De werkgroep Dementievriendelijk Bergen op Zoom vraagt aandacht voor meer bewustwording en kennis over deze “volksziekte”  en hoe je ermee om zou kunnen gaan. .

Het thema  van Wereld Alzheimer Dag is dit jaar de vele gezichten van dementie. Een thema waar je alle kanten mee op kunt, want de ziekte kent zoveel verschillende vormen en gezichten(waarvan Alzheimer de bekendste is) Maar we kennen ook  mensen met beginnende geheugenproblemen  in  een niet pluissituatie die het lastiger vinden om grip te houden op het leven. Je kunt de problematiek van de ziekte aan de orde willen stellen, want daar is alle reden voor, maar bij deze gelegenheid willen we laten zien dat er nog mensen zijn die actief zijn en nog heel veel wel kunnen doen en bereiken, ook al  hebben ze de pech belast te zijn met de ziekte.

De werkgroep Dementievriendelijke gemeente geeft net als voorgaande jaren in samenwerking met het Alzheimer Café Bergen op Zoom ( van Alzheimer Nederland afdeling West-Brabant) invulling aan deze dag. Uiteraard rekening houdend met hoe en wat er tegen die tijd mogelijk is wat betreft de corona maatregelen.

Doet u mee?

We doen dan ook een oproep aan een ieder die bij dit thema een gevoel heeft en dit op een bepaalde manier wil of kan presenteren. Bent u belast met een vorm van dementie, of bent u mantelzorger en kunt/wilt u uw “uiting” laten zien of horen, laat u ons dat dan weten. Dat kan een herinnering zijn; een mooi verhaal; een gedicht; een foto of schilderij of bent u nog volop actief sportend en bewegend of musicerend, alles mag het zijn als het maar een (positief) beeld geeft bij het thema de vele gezichten van dementie.

Met het oog op de organisatie willen u vragen ons voor 17 juli te laten weten of u mee doet met uw creatieve uiting. We willen als het mogelijk is, hier een evenement van maken met een tentoonstelling rond en op 21 september zelf.

U kunt zich opgeven via dementievriendelijkboz@gmail.com en in de mail naast uw naam ook aan te geven op welke manier u mee wilt doen.

Heeft u praktische vragen over deelname dan kunt u contact op nemen met:

Martien van Leeuwen   06-34540835

Addy Verhagen              06-44898144

Kapsalon Romy

Na de scheiding van haar ouders wordt de tienjarige Romy (nieuwkomer Heijmen, fantastisch!) een paar dagen in de week geparkeerd bij oma Stine (Melissen), die een kapsalon runt. Stine doet aanvankelijk nogal nukkig tegen Romy, maar al snel groeien de twee naar elkaar toe.
Helemaal wanneer blijkt dat oma Stine steeds meer vergeet. Regisseur Kamp (Het Paard van Sinterklaas, Jongens) bewijst eens te meer een fantastische regisseur van kinderen te zijn, en levert ondanks de zware thema’s – scheiding, dementie – een energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film af. Bekroond met vier Gouden Kalveren, onder meer voor het prettig eigenzinnige scenario van Tamara Bos.

Zondag 4 april om 15±30 op NPO3

Deze pagina maakt deel uit van