Adres

Buurthuizen zie programma activiteiten
 

Activiteiten

Jong ontmoet Oud

Buurthuis Cromwiel, Krommeweg 1, Steenbergen

Alzheimer café in Dinteloord druk bezocht.

 

 

 

 

 

 

Voor de 1e keer een Alzheimercafé in Dinteloord en de opkomst was enorm.
Naast gasten waren er vele professionals die zich o.a. bezighouden met mantelzorgondersteuning en mobiliteitsmogelijkheden.
De gasten konden voor de pauze vragen stellen aan de professionals gericht op mantelzorg ondersteuning, na de pauze was er mogelijkheid voor een rondleiding op Hoeve Kakelbont. Teven konden we een stukje fietsen op de duo fiets of driewieler en snuffelen op de tafel met praktische dingen.

Zoals een gps-horloge, een koelkastverklikker (geeft een bericht door als koelkast bijvoorbeeld niet meer of anders gebruikt wordt). Draaischijf om iemand eenvoudiger in de auto te plaatsen en nog veel meer handige dingen.
Nadat de gasten afscheid hadden genomen maakten de professional gebruik van de mogelijkheid te netwerken. 

Kortom een zeer geslaagde ochtend.

De spreuk: "waarom moeilijk doen als het samen kan". Was vandaag zeker van toepassing. 

Wereld Alzheimer Dag 21 september

Komt u op 21 september ook op de koffie in de bibliotheek Steenbergen?

U bent van harte welkom om op dinsdag 21 september 2021 tussen 10 en 13 uur een kopje koffie of thee te komen drinken in de bibliotheek van Steenbergen, rond te kijken of gewoon gebruik te maken van de diensten van de bibliotheek deze ochtend.

De bibliotheek opent deze ochtend speciaal de deuren voor de inwoners van de gemeente Steenbergen. Het is die dag namelijk Wereld Alzheimer Dag, de dag waarop in het hele land stil wordt gestaan bij de vele gezichten van dementie. De werkgroep Dementievriendelijke gemeente Steenbergen organiseert deze ochtend in samenwerking met betrokken partijen.

Het zijn echt de vele gezichten van dementie, het kan ons namelijk allen overkomen. Het kan uzelf of een familielid treffen, iemand uit de buurt of iemand die bij dezelfde tennisvereniging zit als u.

Wilt u meer weten, kom dan langs in de bibliotheek.

Geheugenproblemen en dementie kunnen vragen oproepen: bv. u wilt meer weten over dementie, u wilt weten wat u kunt doen om iemand bij te staan, u wilt weten wat er mogelijk is qua hulpmiddelen om langer thuis te blijven of andere ondersteuning.

De 21e september zijn daarom ook een aantal professionals aanwezig met informatie, hulpmiddelen en een luisterend oor om vragen te beantwoorden en of met u in gesprek te gaan: Alzheimer Nederland afd West-Brabant, tanteLouise, Het huis van Morgen, WijZijn Steenbergen en het Dementienetwerk West-Brabant.

Komt u ook langs? De bibliotheek vindt u aan de Blauwstraat 30 te Steenbergen.

Bulletin Alzheimer Café Steenbergen nummer 4

 

Beste mensen,

Zomer 2021, terwijl ik dit schrijf komt de regen met bakken uit de hemel. Mijn tuin is er erg blij mee. Jammer want juist de zomer is heerlijk om te wandelen en te fietsen, maar ik denk dat we daar nog wel kans voor gaan krijgen.

Inmiddels is dit ons 4e bulletin alweer.

 

Een terugblik op het Alzheimer café in nieuw Vossemeer.

Op zaterdag 10 juli konden we eindelijk weer van start. Deze keer in Nieuw Vossemeer. In aanwezigheid van de plaatselijke pers (Steenbergse Courant, zie foto) zijn we begonnen met het thema “Niet Pluis gevoel”. Ondersteunt met een prachtige voordracht. En aansluitend een wandeling onder leiding van vrijwilligers van de Heemkunde kring.

De reacties van onze bezoekers waren positief, enkele hiervan:

 • Samen met lotgenoten ervaringen uit kunnen wisselen
 • Vriendelijke ontvangst
 • Ik weet nu de instanties
 • Wandelen maakt praten makkelijker

 

Inloop Alzheimer in de Bibliotheek te Steenbergen

De inloop komt voorzichtig op gang. Daarom maken we er nog maar eens reclame voor. Ook in de zomermaanden is de inloop van het Alzheimer café in de bibliotheek in Steenbergen geopend. De komende keren zijn we erg blij met de vrijwillige inzet van onze casemanagers. Kent u ze nog niet? Loop dan zeker even binnen. Op zaterdag 14 augustus is Lizeth van Bokkum vanaf 10.30 uur tot 11.30 uur aanwezig voor een praatje en beantwoording van uw vragen en op zaterdag 11 september van 10.30 uur tot 11.30 uur is Cynthia Lindhout aanwezig.  Op alle andere dagen is er natuurlijk informatie aanwezig in onze speciaal ingerichte geheugenhoek. U kunt daar altijd even rondkijken.

Opnames ZuidWest TV

Inmiddels zijn de opnames van Zuid West TV gemaakt. In Steenbergen zijn enkele opnames gemaakt bij de haven, waar een mantelzorger is geïnterviewd en bij Reginahof hebben kinderen van muziekvereniging Volharding onder leiding van Claudia de Groen een optreden verzorgd.

 

 

 

Hierbij de programmering van Zuid West TV op maandagen vanaf 10.00 uur.

De uitzendingen uit 2020 worden herhaald op:

 • 2 augustus: Impact van Alzheimer
 • 9 augustus: invloeden van Corona  
 • 16 augustus: onbegrepen gedrag
 • 23 augustus: jong ontmoet oud

De uitzendingen van de nieuwe drieluik zijn:

 • 30 augustus: verborgen eenzaamheid
 • 6 september: mantelzorgondersteuning
 • 13 september: de vele gezichten van dementie

 

 

 

Deze pagina maakt deel uit van