Contact

Jeanne Brooijmans-Tak 06 22721394
Belangenbehartiger Alzheimer Café Steenbergen
j.brooijmans-tak@alzheimervrijwilligers.nl

Erika Houtepen 06 22273344
Coördinator Alzheimer café Steenbergen

Adres
Koos Veraartstraat 24
4652 AT STEENBERGEN NB

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Bulletin - augustus 2022

Beste mensen,


We zitten alweer midden in de zomer. Veel mensen zijn op vakantie en we hebben een paar hete dagen gehad. Hopelijk heeft u verkoeling kunnen zoeken. Deze keer een extra dik bulletin.

Inhoud deze keer:

  1. Een terugblik op het Alzheimer café in hoeve Kakelbont te Dinteloord
  2. Vragenlijst
  3. Wereld Alzheimer Dag 2022
  4. Nieuwe data Alzheimer Café

Bulletin lezen
 

Alzheimer café - thema 'bewegen'

In ons komende bulletin lees je meer over dit gezellige Alzheimer café, maar hier alvast een voorproefje: 

 

 

Sfeervol alzheimer café in Hoeve kakelbont

Het weer was prachtig bij het Alzheimer café op 18 september. En de sfeer zat er goed in. Iedereen had er zin in en de opkomst was groot. Naast 14 bezoekers waren er ook vele professionals op het gebied van mantelzorgondersteuning en mobiliteit.

Voor de pauze gingen we aan de slag met vragen voor alle professionals gericht op mantelzorgondersteuning. Doordat er vanuit veel velden professionals waren bleef geen enkel vraag onbeantwoord .En konden direct persoonlijke contacten gemaakt worden, en vervolgafspraken

Na de heerlijke koffie met Kakelbonder was het tijd voor mobiliteit, enkele gasten deden eerst een rondleiding op de hoeve, andere klommen op de duo fiets die vanuit Tante Louise (Nieuwe Haven) was gekomen. Een proefritje was een positieve ervaring voor bezoekers. Maar ook verschillende driewielers konden worden bekeken. Mobicare had een mooie bij en 2 bezoekers hadden hun eigen fiets bij. En binnen waren er allerlei handige hulpmiddelen om de mobiliteit en zelfstandigheid in stand te houden. Zoals een GPS sleutelhanger. Nooit meer verdwalen want de mantelzorger kan zien waar je fietst.

Met voldoende informatie op zak en netwerkcontacten voor de professionals ging iedereen tevreden naar huis. We hopen vele van u weer te ontmoeten op 30 oktober in het alzheimer café in dorpshuis de Heen. Het thema is dan dementie en rouw.

The Father

De film is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is.
Niet alleen Anthony maar ook de kijker verliest de grip. Bijna direct na aanvang van de film komt de verwarring bij de kijker, wie is de dochter? In welk appartement zijn we nu? Wie is de man met de kip? Hoe beleeft hij het overlijden van zijn dochter.
De film laat je ervaren hoe verwarring werkt en je beleeft de wereld als deze 80 jarige man.

 

Film uit 2020

Brits-Franse dramafilm onder regie van Florian Zeller

Beslist een aanrader. Vooral om te beleven en ervaren hoe verwarring werkt.

Erika Houtepen

Deze pagina maakt deel uit van