Alzheimer Café Thema-avond: Opname in het verpleeghuis

Woonzorgcentrum Heideduin
Heistraat 12
4631 KX Hoogerheide
Nederland

Plan Route

51.4285037, 4.3264194

(Gast)sprekers: Lianne van Eijkeren (geriatrisch consulente Tante Louise), Robert van Kuijk (casemanager dementie TWB) en Mariska Rijken (cliëntadviseur Tante Louise)

Thema: Opname in het verpleeghuis
Hoe komt het tot een opname in een verpleeghuis? Wanneer is dat nodig? Wat moet je regelen en wat gebeurt er de eerste dagen na de opname?

De afgelopen jaren is er voor mensen met dementie gelukkig steeds meer zorg en ondersteuning beschikbaar gekomen die het mogelijk maken om (langer) thuis te kunnen blijven wonen. Het is erg belangrijk dat mensen met dementie een zo volwaardig mogelijk leven kunnen leiden in hun eigen omgeving. Toch kan er een moment komen waarop opname in het verpleeghuis noodzakelijk is, bijvoorbeeld als het thuis niet meer veilig genoeg is of er onvoldoende (mantel)zorg geboden kan worden. Maar hoe bepaal je nu eigenlijk wat het juiste moment voor een opname is en wat is er allemaal nodig voor een opname? Kun je wel in je eigen woonplaats terecht en wat kun je verwachten van een opname in het verpleeghuis? De sprekers van vanavond zullen het onderwerp uitgebreid toelichten. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om uw eigen ervaringen te delen en om vragen te stellen

Meer informatie kunt u opvragen bij:
Marian Uitdewilligen
Tel. 06-175 65 891

Deze activiteit maakt deel uit van