Bestuurslid voorlichting

Het bestuur van Alzheimer Nederland - afdeling West-Brabant heeft ruimte voor een:

Bestuurslid Voorlichting & Training


Ben jij een Voorlichting & Training professional die maatschappelijke impact wil maken?   
En wil je:  

  • Werken aan een inclusieve samenleving door dementie onder de aandacht te brengen in de regio West-Brabant?
  • Samen werken met een gedreven team vrijwilligers?
  • Werken wanneer het jou uitkomt?   

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling West-Brabant

Je gaat aan de slag bij afdeling West-Brabant. We werken met ca 50 vrijwilligers hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht, Roosendaal, Rucphen en Halderberge vormen het werkgebied van de afdeling West-Brabant.  

Jouw rol
Als bestuurslid Voorlichting & Training bepaal je mede het afdelingsbeleid.
Je richt je specifiek op de portefeuille Voorlichting en Training en zet je ervoor in zo veel mogelijk mensen bewust te maken van de impact van dementie op het dagelijks leven.
Je regelt voorlichtingsbijeenkomsten bij gemeenten, verenigingen en andere organisaties, waaronder scholen. Je brengt trainingen aan de man, waarin de deelnemers concrete handvatten krijgen voor het realiseren van een dementievriendelijke samenleving. Daarin werk je nauw samen met het bestuurslid Belangenbehartiging.
Je verzamelt en beheert voorlichtings- en trainingsmateriaal, waaronder het materiaal van Alzheimer Nederland en Samen Dementie Vriendelijk.
Je bent aanspreekpunt, verbinder en coach van het team voorlichters/trainers.

Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van 4 – 8 uur per week. 

Dus ben jij iemand die:

  • graag jouw aandeel levert aan het bestuurlijk overleg,
  • gemakkelijk contact legt, vaardig bent op jouw zeepkist en weet jouw enthousiasme over te brengen op anderen,
  • er plezier aan hebt je teamleden te binden en te coachen,
  • een relevant netwerk in de regio West-Brabant hebt of bereid bent en in staat dit op te bouwen?

Dan komen we graag met jou in contact.

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

We komen graag met je in contact 

Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via wbrabant@alzheimervrijwilligers.nl. Je mag verwachten dat we binnen 1 week contact met je opnemen.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!   


 

Deze pagina maakt deel uit van