Film The Father plus recensies

The Father
The Father

Brits-Franse dramafilm The Father

  •  

Release: 26-08-2021

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los.

Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.
The Father won de publieksprijs op het Filmfestival van San Sebastián. Hopkins wordt alom geprezen voor zijn verbluffende prestatie en getipt voor een Oscar. Florian Zeller verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.
 

Enkele recensies.

Ronald:
Zeer facinerende film en echt een aanrader. Werd elke keer weer verrast van de wendingen in deze film. Mooi om dit te zien vanuit he perspectief van iemand met Alzheimer. Mensen met familie leden of vrienden die deze vervelende ziekte hebben is het wel een confronterende film, maar zeker de moeite waard.

Hermien:
De film was prachtig!! Anthony Hopkins die op sublieme wijze de rol van een dementerende neer zet, wat een geweldige acteur is die man toch! Voor mij persoonlijk is in de film perfect in beeld gebracht hoe  mijn destijds dementerende vader zich moet hebben gevoeld. De verwarring. De pogingen om grip te blijven houden. (Het horloge, heel herkenbaar!). De paniek. Het verdriet. En op het eind het behoefte hebben aan troost van de moeder. Heel aangrijpende film, voor hoedanook alle mensen die te maken hebben met verlies.

Franka:
Prachtige film. Wel met heftige emoties maar heel mooi.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door