Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Uitgelicht

Sporten op Wereld Alzheimer Dag

Een traditie


Voor het vierde achtereenvolgende jaar biedt de MA Lifestyle Club een speciaal programma in het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september. Ook niet-leden zijn van 19.00 tot 21.00 uur welkom om deel te nemen aan de activiteiten in de sportschool aan de Lutterveldweg in Tiel. Wel even vooraf aanmelden.

“Dit event is inmiddels een traditie.” lacht eigenaar Mahmut Artan, “Onze expertise is gezond leven en bewegen. Tijdens Wereld Alzheimer Dag willen we het belang ervan extra onderstrepen. Om dementie op afstand te houden. Maar ook voor mensen met dementie is het belangrijk te blijven bewegen.
En hiermee steunen we het werk van de afdeling Rivierenland van Alzheimer Nederland. We vragen onze leden om een vrijwillige bijdrage voor Alzheimer Rivierenland.
Niet-leden betalen € 10,00 voor hun deelname. Daarvoor krijgen ze ook een weekpas, waarmee ze ter kennismaking gedurende één week kunnen deelnemen aan de reguliere groepslessen van de MA Lifestyle Club.”


Programma 
Het programma op 21 september bestaat uit aangepaste, korte work-outs in verschillende disciplines.

Van 19.00 tot 21.00 uur: “Spinning, een rit om nooit te vergeten”
Van 19.00 tot 20.00 uur: “Samen voor elkaar”, een work-out op muziek
Van 20.00 tot 21.00 uur: “Uit het hoofd”, dansen en fun.

Doe je mee?
De MA Lifestyle club is gevestigd in Tiel, Lutterveldweg 3.
Meld je aan via [email protected].

MA Lifestyle Club Tiel

Avondje uit?

Dan zit je goed in Rivierenland! 

Op dinsdag 12 september verwelkomt het Alzheimer Trefpunt Tiel je graag in cultuurcentrum Zinder voor een lichte maaltijd om 17.30 uur, waarna je vanaf 19.30 uur kunt genieten van de film ‘Kapsalon Romy’. 
Gratis toegangskaarten voor de maaltijd of de film of een combi van maaltijd en film zijn te verkrijgen bij Zinder, Rechtbankstraat 1 in Tiel, www.zinder.nl of 0344 636060
 

En dat is niet alles, want op woensdag 13 september ben je van harte welkom in theater De Pluk in Geldermalsen, Rijksstraatweg 64. Daar ontvangt het Alzheimer Trefpunt West Betuwe theatermaker en geestelijk verzorger Thomas Borggrefe, die zijn voorstelling Helderman speelt. 
Gratis toegangskaarten kun je bestellen bij Babs Bergs, [email protected] of 06 38095381.

 

Theater DePluk Geldermalsen

Activiteiten in deze regio

Alzheimer Nederland biedt regionaal hulp en advies, bijvoorbeeld via het Alzheimer Café en de Onvergetelijke Kookclub. Bezoek een fijne ontmoetingsplek bij jou in de buurt voor tips en informatie over dementie. Krijg antwoord op vragen en wissel ervaringen uit met lotgenoten.

Activiteitenfilter

 • Overzicht locaties

  Welke regionale ondersteuning vind je bij jou in de buurt? Denk aan aan het Alzheimer Café, Onvergetelijke Kookclub en bijvoorbeeld een wandelgroep.

  Informatie over dementie

  Brochures Alzheimer Nederland

  Ben je op zoek naar meer informatie over dementie? We helpen je graag met onze gratis brochures.

  Joan-Anne en vader Randolph

  Op Dementie.nl krijgen mantelzorgers en mensen met dementie tips en informatie over leven met dementie.

  Ineke achter haar computer aan het werk voor de dementielijn

  De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor bij omgaan met de en advies mentie.

  Over Rivierenland

  Afdeling Rivierenland organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp.
  Via training en voorlichting maken we mensen bewust van de impact van dementie op het dagelijks leven, helpen we hen dementie te herkennen en er adequaat op te reageren.

  De afdeling is actief in de gemeenten Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel en West Betuwe.

  Contact

  Heb je een vraag voor ons of wil je iets bespreken? Neem contact met ons op