Hoe leef ik gezond? Alles over voeding en dementie.

Klokhuis Beesd
Jeugdlaan 2
4153 BE Beesd
Nederland

Plan Route

51.8874369, 5.1934411


Op woensdagavond 8 juni a.s. zal het Alzheimer Trefpunt West Betuwe weer een informatiebijeenkomst in het Klokhuis Beesd organiseren. Dit keer staat het thema 'Bewegen & Voeding' centraal.

Di
ëtiste Marieke Dubbeldam van Zorgcentrum Ravestein (SZR) zal die avond ingaan waarom voeding een belangrijke rol speelt bij mensen met dementie en uitleggen hoe men gezond kan leven d.m.v. de juiste stimulans en begeleiding.


Fysiotherapeut Geriatrie Violette Verweij zal hierbij meer vertellen over de invloed van dementie op bewegen als ook de invloed van bewegen op dementie, de beweegrichtlijn voor ouderen en specifieke aandachtspunten bij bewegen met dementie.

Smaak verandert bij mensen met dementie en levert vaak ook spanning op. Kleur, structuur, kleine hoeveelheden en contrast spelen een belangrijke rol bij de manier waarop voeding wordt aangeboden en gepresenteerd. Ook zullen er praktische tips over voeding gegeven worden, want het is immers heel belangrijk om mensen met deze ziekte fit en vitaal te houden.

Beweging helpt om mensen met dementie gezonder te houden, want bewegen zorgt ervoor dat mensen fysiek minder snel afhankelijk van anderen worden. Bewegen heeft daarnaast ook een positief effect op het verloop van de ziekte, maar in de praktijk blijkt helaas dat zij minder bewegen dan leeftijdsgenoten. De oorzaak hiervan zit hem in het feit dat ze zelf weinig initiatief nemen en omdat een omgeving met veel (onbekende) prikkels lastig voor hen is.

Het Alzheimer Trefpunt West Betuwe ondersteunt mantelzorgers en iedereen die met dementie te maken heeft graag met praktische informatie en biedt ze de gelegenheid om ervaringen met anderen uit te wisselen. Wees welkom op onze Alzheimer Trefpunt avond van 8 juni en neem vooral iemand mee. De toegang is gratis. Aanmelden kan via Babs Bergs: b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl of 06 3809 5381.

Na ons Alzheimer Trefpunt van 8 juni hebben we de volgende Alzheimer Trefpunt avonden op de agenda staan: 14 september waarbij SZR muziektherapeute Olga Rijken dieper in zal gaan op het thema'Het effect van muziek op mensen met dementie'. Ons volledige programma vindt u terug op https://bit.ly/ATWBprogramma.

Deze activiteit maakt deel uit van