Kookclub coördinator

Heb jij hart voor mensen met dementie en wil jij als vrijwilliger bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers?
 

Alzheimer Nederland - afdeling Rivierenland zoekt een

Coördinator voor de Kookclub

 

Geïnspireerd door het tv-programma “Restaurant Misverstand” is Alzheimer Nederland gestart met het organiseren van maandelijkse kookclubs in samenwerking met Resto van Harte. In de Kookclub koken mensen met dementie een driegangendiner voor hun naasten. De focus ligt op wat mensen met dementie wél kunnen. Koken en samen eten geeft plezier en draagt bij aan een gevoel van eigenwaarde.

De Kookclub vindt plaats in een lokaal restaurant of een dorps- of buurthuis met een professionele keuken. Resto van Harte zorgt voor het menu en de boodschappen, voorziet in de begeleiding door professionele koks en verzorgt de aankleding.

De afdeling Rivierenland wil onderzoeken of ook hier een Kookclub kan worden gestart, wanneer de coronamaatregelen dat toelaten.

Wat ga je doen?

Als coördinator ben je het aanspreekpunt voor alle betrokkenen. Je houdt contact met de professionals van Resto van Harte en met de vrijwilligers van de Kookclub. Je informeert de deelnemers over de bijeenkomsten van de Kookclub en je regelt hun registratie. En je zorgt voor de periodieke evaluatie.

Wie ben jij?

Je bent een echte verbinder. Je ben graag in contact met anderen en je beweegt je gemakkelijk tussen mensen met verschillende achtergronden. Je weet een aangename sfeer te creëren, waarin bezoekers zich op hun gemak voelen.

Je bent in staat om ontspannen om te gaan met mensen met dementie.

Organiseren en regelen zit in je genen. Je houdt overzicht en je bent niet snel van de kook.

Als je ook nog een beetje gevoel hebt voor de horeca, is dat mooi meegenomen.

Wat vraagt het van jou?

Tijd, inzet en enthousiasme.

We gaan ervan uit dat de Kookclub zo’n tien keer per jaar plaatsvindt, op verschillende locaties. Inclusief voorbereiding moet je rekenen op een tijdsinvestering van zo’n 8 uur per keer.

Waar kun je op rekenen?

Je maakt deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers en kunt rekenen op de ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling, waar nodig.

Alzheimer Nederland biedt ondersteuning in de vorm van trainingen, overleggen en landelijke vrijwilligersdagen gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering.

Je reiskosten en andere onkosten worden vergoed.

Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland is een mooie aanvulling op je CV.

Reageren

Zie jij jezelf als coördinator van de Kookclub Rivierenland? Of heb je vragen?

Neem dan contact op met Anneke Krakers, voorzitter van de afdeling Rivierenland van Alzheimer Nederland, a.krakers@alzheimervrijwilligers.nl of 06 42359611.

 

Deze pagina maakt deel uit van