Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe dementie vriendelijk.

Sticker Samen dementie vriendelijk
Sticker Samen dementie vriendelijk

 

In een sobere, coronaproof bijeenkomst op 20 juli kreeg de Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe het predicaat ‘dementievriendelijk’ officieel toegekend. Marike Hess van de Rabobank ontving het certificaat met bijbehorende sticker uit handen van Anneke Krakers, voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Rivierenland in aanwezigheid van Ton Ebben en Jessie Reulen van Alzheimer Café Maas en Waal.

 

v.l.n.r.: Anneke Krakers, Marike Hess, Ton Ebben, Jessie Reulen.

Twintig personeelsleden van de bank hadden net voor de coronacrisis de training in het kader van Samen Dementievriendelijk gevolgd. Hierdoor kunnen zij klanten met dementie beter herkennen, geruststellen en op een goede manier helpen.

 

Samen Dementievriendelijk

Op dit moment hebben zo’n 280.000 mensen in Nederland een vorm van dementie, in 2040 ligt dat aantal naar verwachting boven de 500.000. Bijna iedereen krijgt hier dan ook op een of andere manier mee te maken. Door zelf dementie te krijgen, als partner, als familielid, als vriend of buurtgenoot, maar ook op het werk.

 

Het programma Samen Dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het Ministerie van VWS. Doel is Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op het persoonlijk leven van mensen met dementie en hun naasten, en ook op de samenleving als geheel.

Met de onlinetrainingen “GOED omgaan met dementie” leren mensen dementie te herkennen en van betekenis te zijn voor iemand in hun omgeving met dementie.

 

Ook heeft Samen Dementievriendelijk trainingen ontwikkeld voor de medewerkers van bedrijven en organisaties die met klanten in aanraking komen. Door dementie te herkennen en daarmee op een goede manier om te gaan, kunnen zij ongemakkelijke situaties voorkomen en zo de service verbeteren.

De trainingen zijn online beschikbaar, maar kunnen ook op locatie worden gegeven.

 

Meedoen

Winkels, beauty- en kapsalons, gemeenten, het openbaar vervoer, banken, de horeca, steeds meer bedrijven en organisaties hebben een sticker op de deur ten teken dat er aandacht is voor dementie. Dementievriendelijke personen en organisaties maken de wereld een klein beetje mooier voor mensen met dementie.

Goed voorbeeld doet goed volgen.

Zelf aan de slag, of samen met collega’s, als winkeliersvereniging of als vrijwilligersorganisatie? Alles over het trainingsaanbod is te vinden op de website www.samendementievriendelijk.nl

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door