Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Voor deze editie is de samenwerking gezocht met Zorgcentra De Betuwe en Welzijn Rivierstroom. In het dorpshuis organiseren deze organisaties elke 14 dagen op woensdag reeds een gezellige middag voor senioren met wisselende activiteiten.

De werkgroep van het Alzheimer Café Buren geeft deze keer invulling aan deze middag middels een sfeervolle High Tea.

Elkaar ontmoeten, in gesprek gaan, ervaringen delen en aandacht vragen voor dementie tijdens een gezellige en smakelijke middag is het doel. Naast de reguliere bezoekers, worden inwoners van de gemeente Buren en hun naasten dan ook van harte uitgenodigd aan te schuiven. Mensen met dementie, hun mantelzorgers, belangstellenden, etc. Er zijn deze middag ook enkele zorgprofessionals aanwezig om vragen te beantwoorden of verhalen mee te delen en er is informatiemateriaal over dementie en de activiteiten en bijeenkomsten van Alzheimer Rivierenland aanwezig.

Wist u dat maar liefst 290.000 mensen in Nederland dementie hebben? En dat momenteel 1 op de 5 mensen dementie krijgt? Direct of indirect hebben of krijgen we er allemaal mee te maken. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm, maar er zijn nog tal van andere vormen van dementie. Daarom is het belangrijk hier aandacht voor te vragen, maar zeker ook te kijken naar wat er allemaal nog wel kan met dementie.

Het trio Close Friends uit Tiel levert een muzikale bijdrage met enkele a capella nummers.
 

De deelname is gratis, reserveren is wenselijk.
U kunt daarvoor een mail sturen met naam, aantal personen en woonplaats naar: [email protected]

Het volgende Alzheimer Café in de gemeente Buren vindt plaats op woensdagavond 29 november 2023, in dorpshuis ’t Klokhuis te Maurik, Sterappelhof 7 te Maurik (thema: levenstestament).

Deze activiteit is onderdeel van Rivierenland

Alzheimer Nederland biedt regionaal hulp en advies, bijvoorbeeld via het Alzheimer Café en de Onvergetelijke Kookclub. Bezoek een fijne ontmoetingsplek bij jou in de buurt voor tips en informatie over dementie. Krijg antwoord op vragen en wissel ervaringen uit met lotgenoten.