Theatervoorstelling over dementie een groot succes!

Afgelopen dinsdag 9 november heeft het Alzheimer Trefpunt West Betuwe een theatervoorstelling 'Ach, die lieve oudjes' in MFC De Pluk in Geldermalsen georganiseerd voor o.a. mantelzorgers, vrijwilligers,  verzorgers in de geriatrie en studenten van een verzorgende individuele gezondheidszorg (VIG) opleiding.

De voorstelling werd verzorgd door Annemie Ruijs (Psychologe), Kenneth van Doremalen (Piano docent & muziektherapeut) en Resi Spijkers (Trainingsacteur & coördinator Welzijn). Zij hebben hierbij op ludieke wijze de vier belevingsfases van dementie weergegeven: de 'bedreigde ik', de 'verdwaalde ik', de 'verborgen ik' en de 'verzonken ik'. Annemie gaf steeds uitgebreide uitleg over elke fase.
Naast de voorstelling was er volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan de aanwezige deskundigen en hier werd volop gebruik van gemaakt.

1 op de 5 mensen in Nederland krijgt dementie. Op dit moment leven ruim 280.000 mensen met deze ziekte en de verwachting is dat dit aantal alleen maar zal blijven stijgen met de huidige vergrijzing. Dementie is een ingrijpende hersenaandoening waarbij je langzaam jezelf en elkaar verliest.

De zorg voor iemand met dementie is heel intensief en ingrijpend. Daarom willen wij als Alzheimer Trefpunt West Betuwe graag een ontmoetingsplek in uw buurt zijn waarbij iedereen welkom is. Elke maand organiseren we een bijeenkomst waarbij we praktische informatie bieden, als ook gezelligheid en sociaal contact.

Op 7 december a.s. organiseren we nogmaals dezelfde theatervoorstelling 'Ach, die lieve oudjes' vanaf 19.30 uur in MFC De Pluk.
Mocht u zich hiervoor op willen geven, dan kan dit via:
Babs Bergs, tel. 06 3809 5381 of b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl
Coronatoegangsbewijs is verplicht. Toegang is gratis & aanmelden noodzakelijk.

Door Karen de Koning

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door