Trainer Samen dementievriendelijk

Heb jij hart voor mensen met dementie en wil jij als vrijwilliger bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Alzheimer Nederland streeft ernaar dementie te genezen of, nog liever, te voorkomen. Tot het zover is, willen we de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun naasten verbeteren.
Een dementievriendelijke samenleving is daarmee onlosmakelijk verbonden.

Het aantal mensen met dementie groeit. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. In de familie- of vriendenkring, in de buurt, op het werk of de sportclub. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de impact van dementie op de samenleving. Als we dementie herkennen, kunnen we iets voor de ander betekenen.

Het bestuur van Alzheimer Nederland - afdeling Rivierenland komt graag in contact met een

Trainer Samen Dementievriendelijk


Het werkgebied van de afdeling Rivierenland bestaat uit de gemeenten Buren, Culemborg, Druten, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en West Maas en Waal.

Wat ga je doen?
Volgens een vast draaiboek verzorg je de training “GOED” over het omgaan met dementie voor uiteenlopende doelgroepen. Doel is de kennis over dementie bij de deelnemers te vergroten, zodat ze beter in staat zijn iemand met dementie te herkennen. In rollenspellen speelt je praktijksituaties na met de deelnemers.
Meer informatie vind je op de website www.samendementievriendelijk.nl.

Wie ben jij?
Jouw trainingsvaardigheden zet je graag in voor een dementievriendelijke samenleving.
Je weet een veilige en open sfeer te creëren, waarin deelnemers zich durven uiten en je hebt oog voor de groepsdynamische aspecten. Je kunt omgaan met mensen met verschillende achtergronden en niveaus. Je vindt het leuk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren voor een dementievriendelijke opstelling. 

Wat vraagt het van jou?
Tijd, inzet en enthousiasme.
Een training duurt zo’n 2,5 uur, exclusief voorbereiding. Het aantal trainingen dat je geeft en de planning daarvan, bepalen we in overleg.
Je volgt een training op het gebied van de dementievriendelijke samenleving, houdt je kennis over dementie op peil en neemt deel aan intervisiebijeenkomsten. 

Waar kun je op rekenen?
Je maakt deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers en je kunt terugvallen op de professionals van Alzheimer Nederland. Verder biedt Alzheimer Nederland ondersteuning in de vorm van trainingen, overleggen en landelijke vrijwilligersdagen, gericht op verdieping en deskundigheidsbevordering.
Je reiskosten en andere onkosten worden vergoed.
Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland is een mooie aanvulling op je CV.

Reageren
Zie jij jezelf als trainer voor de afdeling Rivierenland van Alzheimer Nederland? Of heb je vragen?

Neem dan contact op met Anneke Krakers, voorzitter, a.krakers@alzheimervrijwilligers.nl06 42359611.

Deze pagina maakt deel uit van