Trainer Samen dementievriendelijk

Heb jij hart voor mensen met dementie en wil jij als vrijwilliger bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Alzheimer Nederland streeft ernaar dementie te genezen of, nog liever, te voorkomen. Tot het zover is, willen we de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun naasten verbeteren. Een dementievriendelijke samenleving is daarmee onlosmakelijk verbonden.

Het bestuur van Alzheimer Nederland - afdeling Rivierenland zoekt een

Voorlichter/Trainer


Het werkgebied van de afdeling Rivierenland bestaat uit de gemeenten Buren, Culemborg, Druten, Neder-Betuwe, Tiel, West-Betuwe en West Maas en Waal.

Wat ga je doen?

Je probeert zo veel mogelijk mensen bewust te maken van de impact van dementie op het dagelijks leven en de noodzaak van een dementievriendelijke samenleving. Je geeft lezingen en presentaties, maar je gaat ook de boer op om met een stand aanwezig te zijn bij relevante bijeenkomsten, zoals beurzen en ouderendagen.
Voor uiteenlopende doelgroepen verzorg je de training “GOED” volgens een vast draaiboek. In rollenspellen speel je praktijksituaties na met de deelnemers. Doel is de kennis over dementie bij de deelnemers te vergroten, zodat ze beter in staat zijn iemand met dementie te herkennen en daarmee om te gaan.

Wie ben jij?

Jouw trainingsvaardigheden zet je graag in voor een dementievriendelijke samenleving.
Je weet een veilige en open sfeer te creëren, waarin deelnemers zich durven uiten en je hebt oog voor de groepsdynamische aspecten.
Je kunt omgaan met mensen van verschillende achtergronden en niveaus.
Het geeft je voldoening mensen te inspireren en te enthousiasmeren voor een dementievriendelijke opstelling. 

Wat vraagt het van jou?

Tijd, inzet en enthousiasme. Een training duurt zo’n 2,5 uur, exclusief voorbereiding. Het aantal trainingen dat je geeft en de planning daarvan, bepalen we in overleg.
Je volgt trainingen op het gebied van de dementievriendelijke samenleving, houdt je kennis over dementie op peil en neemt deel aan intervisiebijeenkomsten. 

Waar kun je op rekenen?

Je maakt deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers en je kunt terugvallen op het bestuurslid Voorlichting & Training en de professionals van Alzheimer Nederland.
Alzheimer Nederland biedt ondersteuning in de vorm van trainingen, overleggen en landelijke vrijwilligersdagen, gericht op verdieping en deskundigheidsbevordering.
Je reiskosten en andere onkosten worden vergoed.
Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland is een mooie aanvulling op je CV.

Reageren

Zie jij jezelf als voorlichter/trainer voor de afdeling Rivierenland van Alzheimer Nederland? Of heb je een duidelijke voorkeur voor voorlichten of juist voor trainen? Of heb je vragen?
Neem dan contact op met Anneke Krakers, voorzitter, 06 42359611 of
a.krakers@alzheimervrijwilligers.nl.

 

 

 

Deze pagina maakt deel uit van