Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Heb jij hart voor mensen met dementie en wil jij als vrijwilliger bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Alzheimer Nederland - afdeling Rivierenland zoekt voor het Alzheimer Café Culemborg

Een vrijwilliger Communicatie & PR

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij ontvangen er informatie over verschillende verschijningsvormen van dementie en de impact daarvan op het dagelijks leven, maar ook over de mogelijkheden van een volwaardig leven met dementie. Dat gebeurt aan de hand van presentaties van of interviews met deskundigen.
De aangename en veilige sfeer nodigt ook uit om eigen ervaringen uit te wisselen.
Een werkgroep organiseert deze avonden.

Wat ga je doen?
Je maakt deel uit van de werkgroep en denkt mee over het programma en de invulling.
Je beschouwt het als een uitdaging de naamsbekendheid van en de deelname aan het Alzheimer Café te vergroten. Daartoe schrijf je wervende teksten over de activiteiten voor social media, maak en verspreid je flyers en persberichten. Als daar aanleiding voor is, zorg je voor een terugblik in de vorm van beeldmateriaal, interviews of een evaluatie.
Je bouwt en beheert het relatiebestand met behulp van de database van Alzheimer Nederland.

Wie ben jij?
Je bent een teamplayer. Je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan de werkgroep, vanuit communicatief perspectief.
Je hebt gevoel voor nieuwswaarde.
Je bent creatief met tekst en beeld en vaardig met digitale hulpmiddelen.

Wat vraagt het van jou?
Tijd, inzet en doorzettingsvermogen.
Het Alzheimer Café vindt zo’n tien keer per jaar plaats op een vaste avond in de maand. Inclusief de programmering, organisatie en uitwerking moet je rekenen op een tijdsinvestering van zo’n 6 uur per maand.

Waar kun je op rekenen?
Je maakt deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers.
Je krijgt support en begeleiding van de coördinator van het Alzheimer Café en voor je specifieke PR-taken kun je terugvallen op het bestuurslid Communicatie & PR.
Alzheimer Nederland biedt ondersteuning in de vorm van trainingen en landelijke vrijwilligersdagen, gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering.
Je reiskosten en andere onkosten worden vergoed.
Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een mooie aanvulling op je CV.

Reageren
Zie jij jezelf als PR-specialist van het Alzheimer Café Culemborg? Of heb je vragen?
Neem dan contact op met Johan Hallers, bestuurslid met de portefeuille Vrijwilligers(beleid) , [email protected] of 06-53146578.