Ga direct naar de contentGa direct naar de content

 

Heb jij hart voor mensen met dementie en wil jij als vrijwilliger bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Alzheimer Nederland - afdeling Rivierenland zoekt een

Host voor het Alzheimer Café Buren

Het Alzheimer Café is een bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij ontvangen er informatie over verschillende verschijningsvormen van dementie en de impact daarvan op het dagelijks leven, maar ook over de mogelijkheden van een volwaardig leven met dementie. Dat gebeurt aan de hand van presentaties van of interviews met deskundigen. De aangename en veilige sfeer nodigt ook uit om eigen ervaringen uit te wisselen.
Een werkgroep organiseert deze avonden.

Het Alzheimer Café Buren is nu nog een pilot in de vorm van een pop-up op verschillende locaties in de gemeente, maar het streven is dit uit te bouwen tot een regulier Alzheimer Café.

Wat ga je doen?
Als gastvrouw of gastheer maak je deel uit van de werkgroep die het Alzheimer Café voorbereidt. Je weet wat je te doen staat rondom de bijeenkomst. Mede door jou loopt de bijeenkomst op rolletjes.
Je helpt bij de aankleding van de zaal, je verwelkomt bezoekers, helpt bij de registratie, schenkt koffie en thee, steekt een helpende hand uit waar nodig en na afloop help je opruimen en lever je jouw aandeel in de evaluatie.

Wie ben jij?
Je steekt graag de handen uit de mouwen. Tegelijkertijd heb je oog voor de gevoelens van mensen met dementie en hun naasten. Je biedt een luisterend oor en bent in staat om bezoekers op hun gemak te stellen en zich welkom te voelen.

Wat vraagt het van jou?
Tijd en inzet.
Dit jaar vindt het Alzheimer Café in Buren eens per kwartaal plaats, maar het streven is toe te groeien naar een maandelijks Alzheimer Café op een vaste avond in de maand.
Inclusief de voorbereiding moet je rekenen op een tijdsinvestering van zo’n 5 uur per keer.

Waar kun je op rekenen?
Je maakt deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers onder leiding van de coördinator van het Alzheimer Café.
Alzheimer Nederland biedt ondersteuning in de vorm van trainingen, overleggen en landelijke vrijwilligersdagen gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering.
Je reiskosten en andere onkosten worden vergoed.
Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een mooie aanvulling op je CV.

Reageren
Zie jij jezelf als gastheer of gastvrouw van het Alzheimer Café Buren? Of heb je vragen?
Neem dan contact op met Johan Hallers, bestuurslid met de portefeuille Vrijwilligers(beleid), [email protected] of 06-53146578.