Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Heb jij hart voor mensen met dementie en wil jij als vrijwilliger bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Alzheimer Nederland - afdeling Rivierenland zoekt een

medewerker voor de Onvergetelijke Kookclub Rivierenland
 

Geïnspireerd door het tv-programma “Restaurant Misverstand” is Alzheimer Nederland gestart met het organiseren van kookclubs in samenwerking met Resto van Harte.
In de Onvergetelijke Kookclub koken mensen met dementie een driegangendiner voor hun naasten. De focus ligt op wat mensen met dementie wél kunnen. Koken en samen eten geeft plezier en draagt bij aan een gevoel van eigenwaarde.
De Kookclub vindt plaats in een lokaal restaurant of een dorps- of buurthuis met een professionele keuken. Resto van Harte zorgt voor het menu en de boodschappen, voorziet in de begeleiding door professionele koks en verzorgt de aankleding.

De afdeling Rivierenland heeft een Onvergetelijke Kookclub in de startblokken.

Wat ga je doen?
Samen met de coördinator zorg je dat de Kookclub op rolletjes loopt en vooral dat de deelnemers het naar hun zin hebben.

Wie ben jij?
Je bent graag in contact met anderen en je beweegt je gemakkelijk tussen mensen met verschillende achtergronden. Je weet een aangename sfeer te creëren, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt.
Je bent in staat om ontspannen om te gaan met mensen met dementie.
Je bent niet snel van de kook. Als je ook nog een beetje gevoel hebt voor de horeca, is dat mooi meegenomen, want een handje toesteken bij het koken, drankjes verzorgen en helpen met de afwas, horen bij je taken.

Wat vraagt het van jou?
Tijd, inzet en enthousiasme.
Ons doel is dat de Kookclub op regelmatige basis plaatsvindt. Inclusief voorbereiding moet je rekenen op een tijdsinvestering van zo’n 6 uur per keer.

Waar kun je op rekenen?
Je maakt deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers en kunt rekenen op de ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling, waar nodig.
Alzheimer Nederland biedt ondersteuning in de vorm van trainingen, overleggen en landelijke vrijwilligersdagen gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering.
Je reiskosten en andere onkosten worden vergoed.
Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland is een mooie aanvulling op je CV.

Reageren
Zie jij jezelf functioneren in de Kookclub Rivierenland? Dan maken we graag kennis met jou.
Neem dan contact op met:
Johan Hallers, bestuurslid vrijwilligersbeleid van de afdeling Rivierenland van Alzheimer Nederland,
[email protected], of 06 53146578.

Heb je nog vragen over de Kookclub? 
Die kun je kwijt bij Anneke Krakers, a.krakers@alzheimervrijwilligers.nl of 06 42359611.