Wereld ALzheimer Dag:Theatervoorstelling "Dag Mama."

 

Samen met de gemeente Tiel heeft afdeling Rivierenland van Alzheimer Nederland de muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ naar Tiel gehaald. Deze gratis voorstelling gaat over omgaan met dementie. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn van harte welkom.

dag%20mama-300x217.jpg

Wanneer?
De voorstelling speelt op dinsdag 19 september van 19.30 - 22.30 uur in de Agnietenhof, Sint Agnietenstraat 2 in Tiel. U bent welkom vanaf 19.00 uur.

Waar gaat het over?
In deze muziekvoorstelling kruipt u in de huid van de mens met dementie. U beleeft én begrijpt beter wat dementie met hem of haar doet. En u kunt met de inzichten en handvatten uit de voorstelling vervolgens het beste geven aan iemand in uw omgeving met dementie. Zodat het leven met deze ziekte zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.
De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. De muziekvoorstelling verscheen het afgelopen jaar vaak in de landelijke media, zoals in het programma ‘Landinwaarts’ van Dieuwertje Blok. 

Kaarten bestellen
Geïnteresseerd? De voorstelling is gratis te bezoeken. U moet wel kaartjes bestellen. Deze zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, dus bestel uw kaarten op tijd. Dat kan met een e-mail naar ondersteuning@tiel.nl.  Zet hierin duidelijk uw naam en hoeveel kaarten u wilt ( maximaal twee). U ontvangt dan de kaarten in uw mailbox. Liever telefonisch kaarten bestellen? Dat kan op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00- 12.00 uur.  Bel dan naar (0344) 637 416. U kunt kaartjes bestellen tot en met dinsdag 12 september. Het kan zijn dat de kaartjes eerder op zijn. VOL=VOL.

Aandacht voor dementie
Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Rond deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan de sterk groeiende groep mensen met dementie. Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is de kans nog groter: één op de drie vrouwen krijgt ermee te maken. We worden steeds ouder. In 2040 zijn er waarschijnlijk  meer dan een half miljoen mensen in Nederland die lijden aan dementie. In Tiel krijgen we er dus ook meer mee te maken. Omgaan met iemand met dementie is niet niks. Aandacht hiervoor is erg belangrijk.

Deze pagina maakt deel uit van