Workshop kunst kijken – een stimulans voor het brein.

Het Bolderhuis
Prijsseweg 1
4105 LE Culemborg
Nederland

Plan Route

51.9499642, 5.2164692

Vanavond  gaan we in Alzheimer Café Culemborg onder begeleiding van Ageeth de Waal met elkaar naar kunst kijken.
Het doel is mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers en andere belangstellenden een leuke en inspirerende avond te bezorgen. Het is gewoon ontzettend leuk om samen naar een schilderij of foto te kijken en te ontdekken welke associaties of herinneringen zo’n beeld oproept. De deelnemers zullen verrast worden door de leuke gesprekken die daaruit ontstaan.
Ageeth de Waal is docent in de zorg en tevens werkzaam in de thuiszorg. Een bijzondere combinatie? “Voor mij niet, ik vind het belangrijk om als docent in contact te zijn met mensen. Dat kan ik in het onderwijs en dat kan in de zorg.”
In haar werk als docent maakt ze geregeld gebruik van de methode Visual Thinking Strategy (VTS). “Het is een methode die het vermogen te observeren en analytisch te denken stimuleert, door samen een foto of schilderij te bekijken en te bespreken aan de hand van een aantal basisvragen. Het mooie van de methode is dat je het niet fout kunt doen. Je ziet immers wat je ziet. En je hebt geen kennis nodig van kunst maar dit mag wel. De methode is geschikt voor iedereen.”


De toegang is gratis en alleen op vertoon van uw QR code. Uiteraard handhaven wij ook de overige maatregelen zoals 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing. Blijf ook bij milde klachten thuis.
Het maximum aantal deelnemers aan deze workshop is 10. Mensen met dementie en hun mantelzorgers zullen voorrang krijgen indien er meer dan 10 aanmeldingen zijn. Gezien het maximum aantal deelnemers verzoeken wij u vriendelijk om u vooraf aan te melden. Aanmelden kan via e-mail: m.muis@alzheimervrijwilligers.nl of bel naar 06-34470367.

Deze activiteit maakt deel uit van