Alzheimer Café Rotterdam - Hoogvliet

Bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft.
Elke derde maandag van de maand m.u.v. de maanden juli, augustus en december.
Van 19:30 - 21:00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

!! Attentie!!
Met ingang van november 2018 wordt het Alzheimer Café gehouden in de Meeuwenhof, Alverstraat 141, 3192 TN Hoogvliet!

Contact

Marga van der Bas 

Adres

Meeuwenhof, Koerzaal 
Alverstraat 121 
3192 TN Hoogvliet

Activiteiten

Wat is een Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. U kunt mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.
U praat met elkaar over de dingen die u meemaakt, wisselt informatie uit over dementie en bespreekt mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Wat gebeurt er?
Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een film of interview met een deskundige. Dit duurt ongeveer een half uur.
Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan u nog iets drinken en samen praten.

Voor wie is het?
Iedereen die een vraag heeft over dementie kan bij het Alzheimer Café terecht. Iedereen is welkom. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde.

Wat levert het u op?
Het Alzheimer Café kan u helpen de regie over uw leven zo lang mogelijk bij uzelf te houden en uw zelfredzaamheid zoveel mogelijk te behouden.

Kom gerust eens kijken
U hoeft zich niet aan te melden voor een Alzheimer Café en de toegang is gratis. Kom gerust kijken hoe het in zijn werk gaat.

Organisatie
Het Alzheimer Café Hoogvliet is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland met Argos Zorggroep, Humanitas Hoogvliet, Laurens en de Lelie Zorggroep.

Dit Alzheimer Café maakt deel uit van