Belangenbehartiger regionaal

Vacature Belangenbehartiger – Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam en omstreken

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Het bestuur van Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam en omstreken zoekt op korte termijn een nieuwe belangenbehartiger. Als belangenbehartiger ben je onderdeel van de afdeling Rotterdam en omstreken. Je bent in gesprek met beleidsmakers, politici, zorginstellingen en hulpverleners bij jou in de regio om de wensen en behoeften van mensen met dementie kenbaar te maken. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en kan deze uitdragen. Je hebt een signaalfunctie voor Alzheimer Nederland landelijk. Je biedt actief een podium aan mensen met dementie. Je beschrijft samen met de andere belangenbehartigers het onderdeel belangenbehartiging in het jaarlijkse activiteitenplan. Je kunt ongeveer 2-4 uur per week voor dit werk vrijmaken.

Ben jij

  • Iemand met hart voor mensen met dementie en hun naasten?
  • In staat om zonder eigenbelang op te komen voor de belangen van mensen met dementie?
  • Iemand met een relevant netwerk of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio?

Dan komen we graag met je in contact.

Je werkzaamheden zijn

  • Het deelnemen aan relevante overleggen in je regio zoals de keten dementie;
  • Het geven van gevraagd en ongevraagd advies aan beleidsmakers, politici, organisaties, instellingen en hulpverleners in je regio en weet de standpunten van Alzheimer Nederland uit te dragen
  • Participeren in bijeenkomsten, overleggen en dementievriendelijke initiatieven in jouw regio.

 

Alzheimer Nederland biedt trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Reiskosten en andere gemaakte onkosten worden vergoed, en er is een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag.

 Als je interesse gewekt is, ben je van harte welkom voor een gesprek met één van onze bestuursleden. Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam en omstreken omvat de volgende gemeenten: Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Meer informatie vind je op onze website: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/rotterdam-en-omstreken.

Je kunt reageren via het afdelingssecretariaat: rotterdam@alzheimer-nederland.nl

Deze pagina maakt deel uit van