Digitale Dagbesteding vanaf 4 mei

DIGITAAL LESGEVEN? WAAROM NIET OOK VOOR MENSEN MET DEMENTIE!

Vanwege de coronacrisis kunnen honderden Rotterdammers niet naar de dagbesteding. Een gemis, omdat de dagbesteding voor veel ouderen (met dementie) een bron van plezier en sociaal contact is. Maar als kinderen tegenwoordig digitaal les krijgen, zo dacht Desirée Vliet, waarom doen we dat dan ook niet voor ouderen? Samen met filmmaker Joost van der Wiel maakte ze De Dagbesteding: een programma om de dagbesteding naar de mensen thuis te brengen.

Vanaf maandag 4 mei presenteren Desirée en Nanette, twee enthousiaste medewerkers van Laurens, activiteiten om thuis te doen. Door middel van een aantal spelletjes, puzzels en oefeningen kunnen ouderen thuis actief blijven met lichaam én geest. “Vorige week maakten we een testaflevering voor een klein clubje waarin we ook huiswerk gaven. We vroegen de kijkers zoveel mogelijk woorden te maken met de letters van LENTEKRIEBELS. Eén mevrouw reageerde dat ze wel 140 woorden gemaakt had!”, aldus Desirée.

De dagbesteding is er ook om mantelzorgers te ontlasten. In het programma komen zij aan het woord en delen tips over hoe ze tegenwoordig hun dagen vullen. In de eerste aflevering deelt een mevrouw bijvoorbeeld haar ervaring met stoelgym. Daarnaast zijn er iedere aflevering fragmenten te zien uit het Stadsarchief van Rotterdam.

De Dagbesteding wordt vanaf 4 mei uitgezonden door OPEN Rotterdam.

------------------------------------- CONTACT & INFO –---------------------------------------------

De Dagbesteding is geproduceerd door Bliksmid Films en wordt mede mogelijk gemaakt door de Mediaregeling OPEN Rotterdam.

Producent
Bliksmid Films
Joost van der Wiel
06-48471387
of mail naar hallodagbesteding@gmail.com

 

Uitzenddata OPEN Rotterdam

Maandag 4 mei 2020
Maandag 11 mei 2020
Maandag 18 mei 2020
Maandag 25 mei 2020
Maandag 1 juni 2020
Maandag 8 juni 2020

 

OPEN Rotterdam TV is te zien bij:
Ziggo digitaal op kanaal 36
KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1349.
Analoog op kanaal 67+ (800 MHz)

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door