Fotoverslag voorlichting in de Mevlana Moskee

voorlichting_mevlana_moskee_dec2019
Dr. Özgül Uysal-Bozkir geeft uitleg over de functie van de hersenen en hoe dit bij dementie verandert

Voorlichtingsbijeenkomst Dementie in Mevlana Moskee

Afgelopen vrijdag 13 december is er een succesvolle voorlichtingsbijeenkomst over dementie gehouden. Deze voorlichting was gericht op de Turkse gemeenschap en werd gehouden in de Mevlana Moskee te Rotterdam.

We kunnen spreken van een zeer geslaagde middag. De voorlichting werd, met een opkomst van ongeveer 40 man, goed bezocht. Vanwege de grote belangstelling is het programma zelfs uitgelopen.

In het eerste deel van het programma lag de nadruk op het verschil tussen dementie en vergeetachtigheid. Dr. Özgül Uysal-Bozkir vertelde in haar presentatie onder andere wat de eerste symptomen van dementie zijn. Door het gebruik van geschikt beeldmateriaal was deze presentatie bijzonder makkelijk te volgen.

In het tweede gedeelte van het programma, kwam huisarts Dr. Melih Oyman aan het woord. Hij begon zijn presentatie met een korte vragenronde, gevolgd door een kort filmpje over een man met vergevorderde dementie. Dit zorgde voor een goede interactie. Er werden persoonlijke ervaringen gedeeld. Deelnemers herkenden zichzelf in het verhaal van de ander. Dat dit thema echt leeft onder deze doelgroep bleek uit de actieve betrokkenheid van het publiek.  

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door