Het project 'Vergeetachtige en dementerende oudere migranten en hun familie' is van start

Deelnemende partijen van het project Vergeetachtige en dementerende oudere migranten en hun familie.
Deelnemende partijen van het project Vergeetachtige en dementerende oudere migranten en hun familie.

Het startsignaal is gegeven voor het project 'Vergeetachtige en dementerende oudere migranten en hun familie'. 
Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam is vanaf het begin betrokken geweest bij het formuleren van het praktijkprobleem en bij de uitwerking van het projectidee. Tijdens de startbijeenkomst op 18 april tekende voorzitter Paul den Daas namens het bestuur. Zo geven wij als afdeling aan ook in het vervolg betrokken te zullen blijven bij het project.

Over het project

In dit tweejarige project worden thuiswonende oudere migranten met vergeetachtigheid of dementie en hun familie ondersteund in de Rotterdamse wijken Delfshaven en Feijenoord. Deze ouderen zijn vaak niet goed in beeld bij zorg- en welzijnsinstellingen met een aanbod voor ouderen met dementie. Veelal worden zij binnen de familie opgevangen en verzorgd, wat niet altijd goed gaat.

Het project wordt uitgevoerd door verschillende zorg- en welzijnsorganisaties (SOL, Laurens, MOB en SPIOR) in samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Movisie. Het wordt gefinancierd door het Deltaplan Dementie van ZonMw met steun van Alzheimer Nederland.  

Meer informatie over het project kunt u hier vinden.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door