Kijktip! The Father

Movie: The Father

Er draait deze maand weer een film over dementie in de bioscoop. The Father gaat over de band tussen vader en dochter. De film laat daarnaast goed zien hoe verwarrend dementie kan zijn. Voor de persoon met dementie, maar ook voor jou als mantelzorger. De film draait vanaf 26 augustus in de Nederlandse bioscopen. Wil je de film gaan zien? Doe mee met de winactie. We mogen van filmdistributeur Cinéart 25 keer 2 kaarten weggeven. 

The Father laat goed zien dat dementie grote impact heeft op het leven van de persoon met dementie én op de levens van naaste familie. Mantelzorg wordt gezien als iets vanzelfsprekends, iets dat je doet voor je partner of ouder. Maar dat betekent niet dat de zorg voor een naaste altijd makkelijk is. In The Father zorgt Anne (gespeeld door Olivia Colman) voor haar vader (gespeeld door Anthony Hopkins). Ze probeert een nieuwe verzorgster voor hem te regelen, voor de tijd dat ze er zelf niet kan zijn. Haar vader heeft dementie en wijst alle hulp af. Zijn ooit zo vertrouwede omgeving is ineens niet meer zo vertrouwd. Als kijker word je meegenomen in het verhaal en zijn verwarring. Wat is echt en welke gebeurtenissen komen uit het verleden? 

Vanaf 26 augustus in de bioscoop

The Father heeft inmiddels al twee Oscars gewonnen. Hoofdrolspeler Anthony Hopkins sleepte de Oscar voor beste acteur binnen. Ook kreeg de film een Oscar voor het Beste bewerkte scenario. De film is vanaf 26 augustus te bewonderen in de Nederlandse bioscopen. Nieuwsgierig naar de film? Kijk dan hieronder alvast de trailer.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door