Online Alzheimer café “Dementie, Mantelzorg en Eenzaamheid”.

Tv icoon

Vanaf maandag 13 juli wordt opnieuw een online Alzheimer Café aangeboden via de website van Karaat Mantelzorg. Dit keer een video met interview van Lenie de Jong met Klazine van de Herik met als onderwerp ‘Dementie, mantelzorg en eenzaamheid’. Er wordt gesproken over actuele thema’s.

De maatregelen rondom de coronacrisis raken mensen met dementie en hun familieleden hard. Eenzaamheid ligt op de loer. In de video is er aandacht voor het verdriet van mantelzorgers in deze tijd. Uit de Dementiemonitor Mantelzorg 2018 blijkt dat sociaal isolement op de loer ligt bij mantelzorgers van mensen met dementie. Zij voelen zich 2 keer zo eenzaam als de gemiddelde Nederlander. Sinds de diagnose van hun naaste heeft 38 procent minder sociale contacten. En maar 29 procent van de mantelzorgers geeft aan wel eens ongevraagd hulp te krijgen uit hun omgeving.

In verband met de maatregelen rond het coronavirus van het kabinet zijn de afgelopen periode alle geplande avonden van Alzheimer Café Ridderkerk geannuleerd. Zodra het Alzheimer Café weer “live” kan plaatsvinden, laten wij dit via de bekende manieren weten.

Het Alzheimer Café biedt mensen met dementie en mantelzorgers advies, lotgenotencontact en gezelligheid. Wij beseffen de impact van het hier de deuren sluiten voor fysieke ontmoetingen, maar het is helaas niet anders. Net als vorige maand bieden we u van 13 juli een video aan van een gesprek dat anders zou plaatsvinden in het Alzheimer Café Ridderkerk. Deze is vanaf maandag 13 juli te zien op de website van Karaat Mantelzorg. Andere organisaties zoals Salem, Riederborgh, Internos en Aafje publiceren de video. 

U kunt dit café vinden via de volgende website https://karaatmantelzorg.facetridderkerk.nl/ 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door