Participatiekoren brengen film ‘Erbarme dich’ uit op Wereld Alzheimerdag

Erbarme dich gaat op 21 september om 20:00 uur op Youtube in première.

Participatiekoren Haarlem, Bergen en Midden Delfland zijn aan de slag gegaan om hun programma Erbarme dich te herstarten. De koren hebben met in acht neming van strikte Coronamaatregelen toegewerkt naar een gezamenlijk concert op Wereld Alzheimerdag. Omdat grote live concerten nog niet mogelijk zijn hebben zij van hun programma een film gemaakt. Deze concertfilm ‘Erbarme dich’ gaat op 21 september om 20:00 uur online in première. 

In de concerten van deze participatiekoren spelen mensen met dementie en hun naasten een hoofdrol. Niet alleen zingen zij samen met koorzangers de hoogtepunten uit de Matthäus Passion van J.S. Bach, maar zij vertellen ook hun eigen passieverhaal. In de film Erbarme dich, die op Wereld Alzheimerdag in première gaat, lezen zeven van hen een brief voor die zij tijdens de coronacrisis aan geliefden, verre vrienden of ministers hebben geschreven. Brieven over van elkaar afgescheiden zijn en het verlangen je over elkaar te kunnen ontfermen in moeilijke tijden. Liefdesbrieven aan partners waar men door de lockdown maandenlang van gescheiden was. Protestbrieven aan de minister president over de wrede gevolgen van de lockdown voor mensen in de verpleeghuizen.

Klik voor meer informatie op de volgende link  https://mailchi.mp/6edcc99b6c98/participatiekoren-brengen-film-erbarme-dich-uit-op-wereld-alzheimerdag?e=46e610d05c

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door