Startbijeenkomst project Oudere Migranten met dementie

Op donderdag 18 april is er een startbijeenkomst van het project Oudere migranten met Dementie in het Huis van de Wijk "Post-West". Hier geven de organisatoren informatie over hun plannen voor dit project en vragen ze u wat u belangrijk vindt in de hulp aan oudere migranten met vergeetachtigheid of dementie.

Over het project

Het project is voor en samen met oudere migranten met een Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Kaapverdische achtergrond die vergeetachtig zijn of dementie hebben en hun mantelzorgers. Met dit project willen ze meer informatie krijgen over: 

  • hoe ze ouderen en professionals het beste met elkaar in contact kunnen brengen
  • welke wensen en behoeften deze ouderen en hun familie hebben om als oudere goed thuis te blijven wonen
  • hoe ze activiteiten en hulp kunnen organiseren dat beter aansluit bij de behoeften.

Het project wordt uitgevoerd in de wijken Delfshaven en Feijenoord in Rotterdam door verschillende zorg-en welzijnsorganisaties in samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Movisie. Het project wordt gefinancierd door het Deltaplan Dementie van ZonMw met steun van Alzheimer Nederland. Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam is vanaf het begin betrokken bij het formuleren van het praktijkprobleem en bij de uitwerking van het projectidee en zal dat in het vervolg ook blijven.

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u op deze website kijken.

Via onderstaande button krijgt u de flyer te zien.

Flyer

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door