Voorlichtingsbijeenkomst Dementie voor de Turkse gemeenschap

Voorlichting Gültepe moskee - Rotterdam 23 maart 2019

Afgelopen zaterdag 23 maart 2019 is er in het Turks een voorlichtingsbijeenkomst gehouden in de Gültepe Camii moskee in Rotterdam-Noord.

De middag werd geopend door Ülkü Çayırgan, vrijwilligster van Alzheimer Nederland. 

Zij gaf wat algemene informatie over onze stichting, waarna neuroloog Erdi Şahin het woord overnam en begon aan de voorlichting over dementie.

Voldoende interactie

Naarmate de arts meer en meer begon te vertellen, kwam het publiek ook steeds wat beter los. Met een stukje geschiedenis en het verhaal achter de cijfers en feiten nam de interesse zeer toe. Een mooie constatering: er was geen sprake van schaamte of terughoudendheid te zien bij het publiek. In het begin was er wel enige twijfel op de gezichten af te lezen, maar toen de arts de interactie met de zaal ging opzoeken, begonnen ook de vrouwen hun eigen ervaringen te delen.

Gedurende de voorlichting en ook na afloop kwamen er veel vragen vanuit het publiek. Er heersten een aantal ideeën en denkbeelden die niet geheel overeenkomen met wat er werkelijk gebeurt bij mensen met dementie. Gelukkig heeft de neuroloog hier voor opheldering kunnen zorgen en ook kunnen laten zien dat vergeetachtigheid niet slechts een teken van ouderdom hoeft te zijn.  

Een staartje

Al met al was het een zeer informatieve dag met een goede opkomst.  Het publiek gaf aan de voorlichting als erg leerzaam te hebben ervaren. Daarnaast hebben een aantal bestuursleden van andere moskeeën en een vereniging hun visitekaartje afgegeven met het verzoek om een soortgelijke bijeenkomst op andere locaties te houden.

Dit zal dus zeker niet de laatste voorlichting zijn die gegeven wordt voor de Turkse gemeenschap, en ook andere gemeenschappen (o.a. de Marokkaanse) zullen binnenkort aan bod komen. Houd deze website, onze facebookpagina, of instagrampagina in de gaten voor de nieuwste update.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door