Vrijwilliger Alzheimer Café

Vrijwilligers gezocht!

Alzheimer Café Rotterdam Centrum vraagt vrijwilligers  

 

Wat is het Alzheimercafé? 

Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie. Familieleden en andere belangstellenden elkaar in een prettige, veilige sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen.  

De doelstelling van het Alzheimercafé is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. 

Iedereen die een vraag heeft over dementie kan in het Alzheimercafé terecht. Of het nu iemand is, die onlangs gehoord heeft dat hij/zij dementie heeft, iemand die zorgt voor een naaste met dementie of iemand die beroepshalve te maken heeft met dementie. 

 

Alzheimer Café Centrum organiseert maandelijks – veelal op een dinsdag -  een ontmoetingsavond in Laurens Antonius Binnenweg – aan de Nieuwe Binnenweg 33 in Rotterdam 

 

Tijdens deze bijeenkomst wordt een aspect van dementie door deskundigen besproken met de aanwezigen. Na het officiële gedeelte, dat een uur duurt is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met lotgenoten en behandelaars na te praten. 

 

Vrijwilligers 

 

Om deze avonden inderdaad veilig, prettig en gastvrij te laten verlopen zijn medewerkers nodig, die uiteenlopende taken op zich nemen: 

– inrichten van de ruimte  - gastheer/vrouw zijn – verstrekken van consumpties – zich verdelen over de verschillende tafels in het Café en zo een luisterend oor zijn voor de bezoekers – bediening van diverse apparatuur . 

 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers, die een van deze taken op zich wil nemen. Daarbij denken wij aan mensen, die beschikken over inzicht en inlevingsvermogen ten aanzien van mensen met dementie en hun naasten. 

Zij: 

  • Zijn vriendelijk  

  • Hebben een open houding 

  • Benaderen mensen gemakkelijk en stellen hen op hun gemak 

  • Nemen initiatief nemen en gaan op mensen af 

  • Kunnen een probleem oplossen of in ieder geval mensen op weg helpen 

  • Zijn gemotiveerd en dienstbaar  

  • Zien er verzorgd uit 

 

Wilt u bijdragen aan het succes van het  Alzheimercafé Centrum en voldoet u aan onze wensen, neem dan contact op met Ghizlan Ouljabri, email: G.ouljabri@laurens.nl , telefoon 06 4217 2782 

 

Deze pagina maakt deel uit van