Wereld Alzheimerdag

Wereld Alzheimerdag

WAD

Namens het bestuur van Alzheimer Rotterdam e.o. wil ik u graag op de hoogte stellen van de activiteiten van Alzheimer Rotterdam e/o rondom de Wereld Alzheimer Dag 2021.   

In het kader van de Dementie Vriendelijke Gemeente zijn er in de maand september door de gemeente Rotterdam activiteiten georganiseerd. Een aantal hiervan in samenwerking met Alzheimer Rotterdam:  

  • Op 2 september bezoeken de wethouder en Alzheimer Rotterdam e/o het SBD-team (sociale benadering dementie) 

  • Op 6 september heeft de wethouder een werkontbijt met 10 casemanagers dementie. 

  • Op 11 september opent de wethouder de belevingstuin in Hoek van Holland en is er een interview met Alzheimer Rotterdam. 

  • OP 16 september bezoekt de wethouder de Mantelfoon samen met Alzheimer Rotterdam e/o en zijn er interviews met mantelzorgers. 

  • Op 17 september ondertekenen de Gemeente Rotterdam en Alzheimer Rotterdam e/o het convenant Dementie Vriendelijke Gemeente, is er een bezoek gepland aan een dagbesteding locatie en wordt er een muurschildering onthuld. 

  • Op 18 september is Alzheimer Rotterdam in de ochtend aanwezig op de Centrummarkt en in de middag op de markt in Delfshaven om de aandacht te vestigen op een Dementie Vriendelijke Gemeente en voor het beantwoorden van de vragen van het winkelend publiek. 

  • Op 23 september spreekt Alzheimer Rotterdam e/o op het afsluitend congres van het project Memorabel van ZonMW voor mensen met dementie met een migratieachtergrond in de gebieden Feyenoord en Delfshaven en is de wethouder aanwezig middels een videoboodschap. 

Naast deze gezamenlijke activiteiten publiceert Alzheimer Rotterdam e/o in het kader van ‘de vele gezichten van dementie’ een aantal filmpjes op sociale media (facebook, de regiopagina) welke zijn opgenomen door verschillende mensen uit het (werk)veld die te maken hebben met dementie.  

Het project van Alzheimer Nederland, afdeling Rotterdam in samenwerking met Resto VanHarte zal in de week van de WAD starten. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door