Wereld Alzheimerdag. Ook in Rotterdam aandacht gevraagd voor dementie!

Aandacht voor Wereld Alzheimerdag in Rotterdam e.o. op 19 september

In het kader van Wereld Alzheimer Dag heeft de afdeling Rotterdam e.o. honderden folders uitgedeeld aan het publiek. Om iedereen meer bekend te maken met dementie en de mogelijkheden van ondersteuning daarbij. Jong en oud en van allerlei afkomst zijn mensen benaderd met folders over dementie en ballonnen voor de kinderen. Veel bewoners vertelden ook over hun eigen ervaringen en konden hun verhaal kwijt aan de vrijwilligers van Alzheimer Rotterdam e.o.. 

Op de BInnenrotte, het Heemraadsplein, het Afrikaanderplein en de Wilhelminakade hebben vrijwilligers van Alzheimer Rotterdam honderden mensen van informatie weten te voorzien. Door folders met tips om dementie te herkennen, met iemand met dementie om te gaan, of ondersteuning te vinden als mantelzorger. Ook hebben we tientallen bloemblaadjes uitgedeeld, waar na het planten bloemen uit zullen bloeien. We waren als Alzheimer Rotterdam e.o. goed zichtbaar: in gele hesjes met ons logo. Het uitdelen gebeurde met behulp van vlindernetjes om het publiek volgens Coronarichtlijnen te benaderen.

Hopelijk zullen veel meer mensen dan voorheen Alzheimer Nederland weten te vinden. en onze afdeling door kennis te maken met Alzheimer Cafes  in Rotterdam e.o. . 

Dat iedereen na deze actie weet: voor alle informatie, hulp en steun kunt u bij Alzheimer Nederland/Rotterdam e.o. terecht. U staat er niet alleen voor!

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door