Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Online Alzheimer Café Barendrecht

Het Alzheimer Café Barendrecht biedt u de gelegenheid online het Alzheimer Café te volgen. U kunt deze bekijken door op onderstaande links te klikken.

 

Edomah methode bij Dementie (ergotherapie)

Deze keer is ergotherapeut Lindsey van Breemen te gast in het Alzheimer Café Barendrecht. Zij is ergotherapeut en werkt met mensen met dementie in de thuissituatie. Lindsey maakt hierbij gebruikt van de EDOMAH methode. EDOMAH staat voor ergotherapie bij ouderen met dementie én hun mantelzorger aan huis. Via deze methode is het mogelijk dat mensen met dementie zolang mogelijk zelfstandig blijven of zelfs nieuwe dingen leren die horen bij de dagelijkse praktijk. Daardoor wordt de mantelzorger zoveel mogelijk ontlast en kan de persoon met dementie zelfs langer thuis blijven wonen. Een erg interessant onderwerp! Voor meer informatie Email: [email protected]

 

Dementie, mantelzorg en eenzaamheid

Dementie en de inzet van domotica

“Dementievriendelijk afscheid nemen”

Als mantelzorger jezelf niet vergeten

Euthanasie bij dementie

Wet Zorg & Dwang

Voeding en dementie

Casemanagement bij dementie

 

Contact

Adres

  • Rotterdam e.o.

    Bibliotheek Het Kruispunt

    Middenbaan 111

    2991 CS Barendrecht

Alzheimer Café Barendrecht - Online is onderdeel van

Rotterdam e.o.

Afdeling Rotterdam organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Rotterdam (m.u.v. deelgemeente Rozenburg), Ridderkerk, Capelle aan de IJssel en Krimpen aan de IJssel.

Afdeling Rotterdam