Terugblik op Alzheimer Café Barendrecht: dementie en humor

Op woensdag 18 mei heeft het Alzheimer Café plaatsgevonden in Barendrecht. Het onderwerp van deze avond was dementie en humor. Te gast was Robert Bloemhoff, hij is muziektherapeut en huisclown bij Laurens.Hij heeft verteld waarom humor nu precies zo belangrijk is. Ook heeft hij tips gegeven hoe humor in de thuissituatie te gebruiken is, voor mensen die zorgen voor iemand met dementie. Ook bracht hij zijn muziekinstrument mee, het is een leerzame avond geworden, vol humor en muziek. Kon u er niet bij zijn of wilt het terug zien?

Op woensdag 15 juni vindt het volgende Alzheimer café plaats.

Dit Alzheimer Café Barendrecht vindt plaats in Bibliotheek AanZet, Het Kruispunt in Barendrecht.
Gastvrouw en Dementiecoach Klazina van den Herik gaat in gesprek over het onderwerp rouw en verlies.

Met een naaste met dementie begint het afscheid nemen en het rouwen al lang vóór je die persoon verliest aan de dood. Hij gaat steeds minder lijken op de persoon die hij ooit was en je kunt steeds minder contact krijgen. Hierdoor neem je beetje bij beetje afscheid..
Het proces bij dementie is eigenlijk een voortdurende opeenstapeling van verschillende soorten verlies. Voor je naaste, voor jou en voor anderen in haar nabije omgeving. Stap voor stap verlies je:

•             Je naaste zoals je haar kende
•             Het vertrouwde rolpatroon
•             Wederkerigheid en gelijkwaardigheid in de relatie

•             Onderlinge steun
•             Sociale contacten
•             De vrijheid om je eigen tijd in te delen
•             Een gezamenlijke toekomst

Hoe ga je nu om met dit verlies? Hoe houd je jezelf staande in de rouwproces en mag je jezelf toestaan om te rouwen bij leven?

U bent van harte uitgenodigd in Bibliotheek aan Zet aan de Middenbaan 111 in Barendrecht. Inloop vanaf 19.00 uur, start van het programma 19.30 uur.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door