Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Binnen het bestuur van de afdeling Rotterdam e.o. zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor de positie van Bestuurslid Voorlichting & Training

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers?

Als bestuurslid Voorlichting & Training vind je het een uitdaging om in je regio de voorlichting over dementie uit te breiden. Je maakt gebruik van het voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland en de website www.dementie.nl. Daar waar het past, stimuleer je in jouw regio gebruik te maken van het aanbod vanuit Samen dementievriendelijk.

Ben jij:

  • Iemand die van aanpakken weet en heb je lef om nieuwe groepen aan te spreken?
  • Iemand die graag in een team werkt en vind je het leuk vrijwilligers te begeleiden en inspireren?
  • Iemand met een relevant netwerk of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio? Dan komen we graag met je in contact. Je werkzaamheden zijn
  • Een plan ontwikkelen voor het uitbreiden van voorlichtingsactiviteiten in jullie regio;
  • Je ondersteunt en coacht de voorlichters van jullie afdeling;
  • Coördineren van aanvragen voor voorlichting en informatie stands.

 

Door Alzheimer Nederland worden er Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering geboden. Daarnaast ondersteuning van de coördinator Regionale activiteiten en overige medewerkers van het kantoor. Tevens reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag.

Voor deze activiteiten kun je  ongeveer 2-4 uur per week, gedeeltelijk ook tijdens kantooruren, vrijmaken. Met uitzondering van reiskosten zijn er geen vergoedingen voor deze functie.

 

Mocht je interesse hebben in deze functie en/of er meer over willen weten, stuur dan je bericht aan: [email protected]

Wij nemen dan contact met je op voor het plannen van een gesprek waarin wij de functie zullen toelichten en met elkaar bespreken of deze ook bij je past.