Algemeen vrijwilliger

vrijwilliger infotafel/boekentafel

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger infotafel/boekentafel die het team van Alzheimer café Groenewoud wil komen versterken.

De vrijwilliger info-/boekentafel heeft affiniteit met mensen met dementie. Je hebt invoelingsvermogen voor problemen van mensen met dementie en hun familie. Enige kennis van dementie is gewenst. Eventueel kun je hierin voorlichting of scholing krijgen. Je hebt/verwerft kennis van de folders van Alzheimer Nederland zodat je mensen goed kunt informeren en materiaal kunt meegeven. Samen met een collega vrijwilliger beheer je de boekentafel. (uitleen en nieuwe aanwinsten)

Het alzheimer café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, hulpverleners en belangstellenden. In deze bijeenkomst behandelt een spreker een thema over dementie en kunnen bezoekers vragen stellen en hun ervaringen delen. Dit alles in een aangename en veilige sfeer. Per avond wordt een thema over dementie en de gevolgen ervan besproken. Met een team van vrijwilligers en professionals worden de avonden voorbereid, uitgevoerd en geëvalueerd.

De bijeenkomsten zijn 10 keer per jaar elke vierde maandag van de maand behalve juli, augustus en december. Ze worden gehouden in Zaal Restaurant De Nachtegaal, Boxtelseweg 15,5481 VE Schijndel.

Wij bieden

  • Reiskostenvergoeding.
  • Trainingen voor vrijwilligers in het Alzheimer café.
  • Informatie via het vrijwilligersplein.
  • Ondersteuning van het bestuur van afdeling regio ’s-Hertogenbosch Bommelerwaard.
  • Een tweejaarlijkse vrijwilligersdag.
  • Maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox.

We komen graag met je in contact 

Voor meer informatie/aanmelding kun je contact opnemen met Josien Borsje, bestuurslid Alzheimer Nederland afdeling regio’s-Hertogen Bosch Bommelerwaard, eindverantwoordelijk voor alzheimer cafés.

Tel.06 55102603/0416 351884 email j.borsje@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van