Algemeen vrijwilliger

Vrijwilliger Gastheer / Gastvrouw Geheugenhuis

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.


Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag in de regio ’s-Hertogenbosch / Bommelerwaard. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

 

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

 

Jouw rol

Als vrijwilliger bij het geheugenhuis vervul je de rol van gastheer / gastvrouw namens de Stichting Alzheimer, afdeling ’s-Hertogenbosch. Je bent op een dagdeel per week aanwezig in “Huis 73 – Het geheugenhuis”.  Waar gepast knoop jij ook een praatje aan met de bezoekers en biedt een luisterend oor. Je weet hoe je moet omgaan met mensen met dementie. Mocht je hier nog geen ervaring in hebben, dan is er een training beschikbaar vanuit de landelijke organisatie.

 

Dus ben jij iemand die:

  • Graag een luisterend oor biedt aan mensen met dementie en hun naasten? 
  • Mensen op hun gemak kan stellen? 
  • Wil samenwerken met een team van vrijwilligers? 

 

We komen graag met je in contact 

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Kijk dan hier: https://www.alzheimer-nederland.nl/word-vrijwilliger
Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.
Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan naar:
shertogenboschbommelerwaard@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van