Alzheimer Café gastvrouw/gastheer

Gespreksleider Alzheimer café

Alzheimer Café Bommelerwaard
Kun jij je goed verplaatsen in een ander en vind je het leuk om voor een groep te staan?

En wil je:

  1. Mensen met dementie en hun naasten informeren en ondersteunen?
  2. Het gezicht worden van ons alzheimercafé?
  3. Ruimte krijgen om jezelf te ontwikkelen als om ideeën uit te voeren?

Meld je dan aan als gespreksleider voor het Alzheimer Café. Bommelerwaard.

Het alzheimercafé is een plek waar dementie bespreekbaar wordt gemaakt, hierover informatie wordt gegeven en mensen zich gesteund voelen door elkaar te ontmoeten. Het wordt elke derde donderdag van de maand gehouden behalve in juli en augustus. De avonden hebben een vast stramien en behandelen een thema wat direct verband houdt met dementie en de mogelijke problemen die zich daarbij voordoen. Het thema wordt meestal door een gastspreker ingeleid.

 Het Alzheimer café is een initiatief van Alzheimer Nederland afd. Regio 's-Hertogenbosch Bommelerwaard in samenwerking met de zorg- en welzijnsorganisaties in de Bommelerwaard.  In de Bommelerwaard wordt gewerkt aan een dementievriendelijke gemeenschap zodat mensen met dementie langer op een goede manier thuis kunnen blijven wonen.

Jouw rol.

Als gespreksleider ben je het gezicht van het Alzheimer Café. Samen met een team bereid je de avonden voor en zorg je voor een prettige sfeer waarin de bezoekers zich op hun gemak voelen. Als gespreksleider probeer je bovendien alle bezoekers te betrekken en stimuleer je interactie. Vanuit Alzheimer Nederland word je een gespreksleiderstraining aangeboden. Deze training stelt je onder andere in staat om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze te begeleiden. Je voelt aan wat passend is voor de bezoekers en stemt daarop af. De tijdsbesteding voor deze rol ligt tussen de 6 en 10 uur per maand voor de voorbereidingen en 10 alzheimer café avonden per jaar.

Dus ben jij iemand die:

  • Het Alzheimer Café een warm hart toe draagt?
  • Betrokken is bij mensen?
  • Graag voor een groep staat en een gesprek in goede banen weet te leiden?

Dan komen we graag met je in contact.

Josien Borsje,
Bestuurslid Alzheimer Nederland, afdeling Regio 's-Hertogenbosch Bommelerwaard.
Tel. 0416351884 / 0655102603 of mail naar shertogenboschbommelerwaard@alzheimervrijwilligers.nl

 

Deze pagina maakt deel uit van