Alzheimer Cafés gaan in september a.s. weer open.

Alzheimer Cafés gaan in september a.s. weer open.

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. Voor veel mensen met dementie en hun mantelzorgers is het leven nu topzwaar, angstig en onveilig. Ontmoetingscentra en andere dagactiviteiten moesten hun deuren sluiten, Alzheimer Café bijeenkomsten konden geen doorgang vinden. Een zinvolle invulling van de dag voor mensen met dementie is (tijdelijk) onderbroken en andere ontmoetingsmomenten zijn niet mogelijk. Het risico voor overbelasting van mantelzorgers nam sterk toe.

Nu langzaamaan versoepelingen van de corona-maatregelen zijn afgekondigd, bereiden wij ons voor de Alzheimer Cafés veilig en verantwoord op te starten vanaf september. Daarbij maken wij gebruik van het hiervoor landelijk ontwikkelde draaiboek voor alle Alzheimer Cafés in Nederland. Binnen de regels van het RIVM en de rijksoverheid kunnen wij mensen met dementie en hun mantelzorgers weer veilig ontmoeten.

Binnenkort komen we voor het eerst weer bij elkaar in Alzheimercafe ’s-Hertogenbosch – Vught, in Alzheimercafe Bommelerwaard of in Alzheimercafe Regio ’t Groene Woud.
Dan kunnen we met elkaar bijpraten en vragen hoe het met iedereen is, hoe de afgelopen periode ervaren is. De data treft u per café aan op deze website, zet ze alvast in uw agenda.

lerwaard@alzheimer-nederland.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door