In beweging blijven

Alzheimer Café Party Centrum De Weesboom,
Voorstraat 17
5324 AT Ammerzoden
Nederland

Plan Route

51.7479031, 5.2247259

Bewegen is belangrijk voor onze gezondheid. Dat geldt ook voor mensen met de ziekte dementie.

Met bewegen kun je dementie niet stoppen maar wel lijken de symptomen te vertragen. Zo verbetert het denkvermogen en verloopt het doen van dagelijkse activiteiten gemakkelijker. Dat is weer belangrijk om het thuis wonen langer vol te kunnen houden. Deze avond bespreken we het belang van bewegen bij dementie. Wat kun je doen om fit te blijven? De informatie geeft tips en adviezen die mensen thuis kunnen doen. Bewegen is meer dan een sport beoefenen en gebeurt ook in allerlei dagelijkse dingen.

In dit kader geeft Judith Voermans een demonstratie stoelyoga.

Inlichtingen:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders: Marten Tel, geestelijk verzorger, 073 6119170 Mariëlla van Heck, mantelzorgconsulent, 0418 634 231

Organisatie:
Het Alzheimer Café is een initiatief van: Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch-Bommelerwaard met de partners: NPV Bommelerwaard, PCOB Afd. Bommelerwaard, BrabantZorg, Zorgcentrum ’t Slot, Stichting Welzijn Bommelerwaard, Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland/Santé Partners Woonzorgcentrum De Vaste Burcht.

Tips 

  • Neem contact op met de Welzijnsorganisatie of het Steunpunt Mantelzorg in uw gemeente voor informatie over activiteiten voor mensen met dementie of voor mantelzorgers.
  • Iedereen die zorgt voor iemand met dementie vindt tips, informatie en ervaringsverhalen op www.dementie.nl
  • Kijk eens op www.alzheimer-nederland.nl

Deze activiteit maakt deel uit van