De Huisartsenpraktijk en dementie.

Alzheimer Café Party Centrum De Weesboom,
Voorstraat 17
5324 AT Ammerzoden
Nederland

Plan Route

51.7479031, 5.2247259

De eerste vermoedens van dementie geven vaak veel onzekerheid en gevoelens van onbehagen. Horen deze problemen bij het ouder worden of is er meer aan de hand? De huisarts is vaak de eerste persoon die in vertrouwen wordt genomen bij problemen met het geheugen.

Wat kan de huisarts doen? Kan de huisarts de diagnose stellen? Wanneer wordt iemand doorverwezen naar de geheugenpoli? Wat kunt u, nadat de diagnose is gesteld, van de huisarts verwachten in het vervolgtraject,? Wat is de rol van de praktijkondersteuner hierin?

Deze vragen leggen we voor aan huisarts J. van den Dool (Nederhemert) en zijn praktijkondersteuner. Er is ook voldoende ruimte om uw vragen aan hen te stellen.

Inlichtingen:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders: Marten Tel, geestelijk verzorger, 073 6119170 Mariëlla van Heck, mantelzorgconsulent, 0418 634 231

Organisatie:
Het Alzheimer Café is een initiatief van: Alzheimer Nederland Afdeling Regio ’s-Hertogenbosch-Bommelerwaard met de partners: NPV Bommelerwaard, PCOB Afd. Bommelerwaard, BrabantZorg, Zorgcentrum ’t Slot, Stichting Welzijn Bommelerwaard, Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland/Santé Partners Woonzorgcentrum De Vaste Burcht.

Tips 

  • Neem contact op met de Welzijnsorganisatie of het Steunpunt Mantelzorg in uw gemeente voor informatie over activiteiten voor mensen met dementie of voor mantelzorgers.
  • Iedereen die zorgt voor iemand met dementie vindt tips, informatie en ervaringsverhalen op www.dementie.nl
  • Kijk eens op www.alzheimer-nederland.nl

Deze activiteit maakt deel uit van